Acesti biscuiti sunt cu desavarsire minunati! Se prepara in doar 30 de minute si te poti bucura de ei oricand ai pofta de o gustarea dulce si crocanta, in orice moment al zilei.
Foto: ustensile si ingrediente pentru copt, Shutterstock
Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 180 g unt moale
- 90 g de zahar
- 80 g nuci taiate grosier sau fistic
- 80 g merisoare uscate
- 225 g faina
- esenta de vanilie (1 fiola)
Mod de preparare:
Foto interior si prima pagina: biscuiti fragezi cu merisoare, Shutterstock
Frecam untul moale impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma. Adaugam faina si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn. Punem si nucile cu merisoarele.
Framantam amestecul cu mainile pana obtinem un aluat vartos. Se imparte aluatul in jumatate si se modeleaza fiecare bucata intr-un cilindru cu diametrul de 5 cm.
Se infasoara fiecare cilindru in folie alimentara, apoi dam la rece 1 ora sau se congeleaza pana la 3 luni.
Se incinge cuptorul la 180 de grade .
Se taie aluatul in felii groase de 1 cm,se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 15 minute .
Se lasa sa se raceasca in tava.
Sunt foarte fragezi !
Va astept pe blogul meu pentru o serie de retete usoare si savuroase !
calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)