Acest articol este realizat de Andreea Sfarlea – editor casutafericita.ro

Andreea este mamica a doi copii, sotia unui barbat minunat si blogger in Casuta Fericita. Profesia ei este in Comunicare, a studiat business la universitatea East West din Chicago si artele plastice in Cluj, cu specializare in pictura de sevalet. A avut ocazia sa locuiasca pe doua continente, iubeste arta, designul, gastronomia si calatoriile.


Reteta este relativ noua in repertoriul meu, mi-a fost data de prietena mea Nicol si foarte rapid a devenit o favorita a noastra (chiar si Aimi care este mai putin interesata de mancare le devoreaza – la noi acasa, asta este succesul absolut!)

Mai jos aveti reteta modificata de mine, dupa preferintele noastre:

Ingrediente:

  • 3 oua intregi,
  • 2 linguri de untura (poti sa inlocuiesti cu: una de untura si una de ulei de masline sau doua de ulei de masline.. atentie! eu nu as inlocui cu unt, deoare untul usuca),
  • 1 iaurt mare
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 250 branza rasa (orice branza ai la indemana merge, insa mie imi place cel mai mult cu telemea rasa),
  • 2 sau 2 cani jumate de faina (cat sa se incorporeze intr-un aluat care poate fi luat cu lingura si nu curge cand il pui in forme)
  • optional, poti sa presari seminte (susan, floarea soarelui, etc) deasupra brioselor sau chiar poti sa pui in briose pe langa branza si bucatele de bacon sau de carnat gatite in prealabil, etc

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele in ordinea enumerata si pui aluatul in tava de briose tapetata cu hartiute de copt briose. Se coc in cuptorul incins la 175 C timp de aproximativ 35 de minute.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: