Setari Cookie-uri

Placinta cu Visine

Un desert absolut delicios: Placinta cu Visine!

Acest articol este realizat de Andreea Sfarlea – editor casutafericita.ro

Andreea este mamica a doi copii, sotia unui barbat minunat si blogger in Casuta Fericita. Profesia ei este in Comunicare, a studiat business la universitatea East West din Chicago si artele plastice in Cluj, cu specializare in pictura de sevalet. A avut ocazia sa locuiasca pe doua continente, iubeste arta, designul, gastronomia si calatoriile.

Foto: placinta cu visine, Shutterstock

Ingrediente

  • 225 g de faina integrala
  • 50 g de faina de migdale
  • 100 g unt rece
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou
  • 3 linguri de lapte
  • 750g de visine
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • 50g de zahar
  • sare

Mod de preparare

Foto interior si prima pagina: felie de placinta cu visine, Shutterstock

Amestecati 225 g de faina integrala cu 50 g de faina de migdale si un praf de sare intr-un bol. Se incorporeaza 100 g unt rece, taiat cubulete, sfaramandu-l cu degetele sau cu doua furculite, cu atentie sa nu se incalzeasca prea tare si sa nu se faramiteze complet (e important sa ramana si bucati mai mari de unt intreg, astfel aluatul va iesi mai fraged). Adaugati apoi coaja rasa de la o lamaie, 1 ou si aproximativ 3 linguri de lapte (aluatul trebuie sa ramana nisipos!).

Citește și:

Foto: aluat pentru placinta cu visine, Shutterstock

Aluatul, se inveleste intr-o folie de plastic si se pune la rece in frigider pentru minim o ora (eu il las de obicei peste noapte).

Cand doriti sa faceti placinta, preincalziti cuptorul la 180 de grade. Intre timp, pregatiti umplutura din 750g de visine (eu am cumparat fructe congelate si caserolele erau de 300g, am luat doua si cele 600g de fructe rezultate au fost suficiente). Puneti visinele intr-un vas, impreuna cu o lingura de amidon alimentar si 50g de zahar (optional puteti indulci cu altceva) si lasati umplutura sa dea un clocot. Fructele vor lasa mult suc, dar sa nu va ingrijorati, amidonul se ocupa de ingrosarea umpluturii la coacere.

Foto: visine, Shutterstock

Doua treimi din aluat se intind intr-o foaie destul de subtire (cam 5 mm) cu care se imbraca forma de copt unsa si tapetata cu faina. Turnati apoi umplutura de visine, inclusiv sucul. Din restul de aluat se mai intinde o foaie, suficient de mare incat sa functioneze pe post de capac peste placinta. Marginile se sigileaza cu degetele iar capacul de aluat se cresteaza din loc in loc cu un cutit. Puteti sa o lasati asa cum este si sa o dati la cuptor, sau sa o ungeti cu un pic de lapte si sa presarati o mana de zahar tos deasupra. Se coace in jur de 35 de minute.

Citește și:

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.