Setari Cookie-uri

Cel mai simplu desert: spuma de capsuni

Nu am preparat niciodata spuma de capsuni. Pe la inceputul saptamanii acesteia, am fost la un eveniment unde, in fata noastra, s-a preparat in maxim 5 minute o spuma de capsuni delicioasa. Lesne de inteles ca in ziua urmatoare am preparat-o si eu acasa, pentru cei dragi. Iata reteta acestui desert care te face sa te lingi pe degete!

Foto interior si prima pagina: spuma de capsuni, Shutterstock

Ingrediente

  • 4 albusuri de ou
  • un praf de sare
  • 8 linguri de zahar (eu folosesc zahar brun pentru orice, dar acesta schimba putin culoarea spumei. pe mine nu ma deranjeaza)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 500 g capsuni (se pastreaza cateva intregi pentru decor)

Mod de preparare

Foto: spuma de capsuni, Shutterstock

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Se adauga zeama de lamaie si se mai bat albusurile inca putin. Se adauga zaharul in ploaie. Capsunile se maruntesc in blender si apoi se adauga in crema de ou. Se omogenizeaza cu o spartula.

Spuma astfel obtinuta se rastoarna in castroane sau cupe, se orneaza cu cateva bucati de capsuni (si cu ce va mai pofteste sufletul - sirop de ciocolata, frisca, piscoturi, fructe etc). Se poate servi imediat sau se poate pastra la frigider.

Citește și:

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.