Setari Cookie-uri

5 retete cu doar DOUA ingrediente

Gustari delicioase rapide, sanatoase si usor de preparat

Ai crede ca o gustare sanatoasa necesita mult timp de preparare, procese complicate sau ingrediente multe care-ti usuca buzunarul. De fapt, poti obtine cateva delicii culinare absolut fabuloase cu un minim de efort si cu un buget mic-mic!

1. Nutella + oua = prajitura delicioasa

Prajitura nu are nevoie nici macar de faina insa cu siguranta nu este pentru oamenii care tin dieta. Trucul este sa bati oula foarte ine, de preferat cu un mixer, pana cand isi tripleaza volumul. Adaugi treptat Nutella, putin cate putin si in tot acest timp, amesteci foarte bine. Daca faci aceste lucruri prajitura ta nu va avea gust de oua coapte si atat. La 4 oua mari, ai nevoie de de 250 gr de Nutella. Pui amestecul la cuptor si il las acolo timp de 25 de minute.

prajitura nutella

foto shutterstock prajitura

2. Curmale + unt de cocos

Untul de cocos se extrage din pulpa fructului iar la temperatura camerei este in stare solida. Atunci cand este incalzit, acesta se transforma in ulei de cocos. In orice caz, din cele doua ingrediente iti ies un fel de galuste dulci si aromate.

Citește și:

Amesteci foarte bine totul apoi le modelezi in batoane pe care le tai. Daca le pui la congelat, pot rezista mult si bine.

gustare curmale si unt de cocos

foto shutterstock desert rapid

3.Ciocolata alba + Oreo

Aceasta reteta suna ceva mai complicat dar cat d greu poate sa fie cu doua ingrediente. In principiu, ai nevoie de 300 gr de ciocolata si 15 biscuiti. Pregatateste la indemana o cratita intinsa sau o tava pe care pui hartie de copt.

Topeste ciocolata la bain marie apoi opreste focul. Lasa-i vreo 2 minute sa se linisteasca apoi arunca in ciocolata biscuitii rupti in bucati de dimensiune medie. Amesteca foarte incet si toarna totul cu grija peste foaia de opt. Tot ce trebuie sa faci acum este sa lasi la racit.

ciocolata alba si oreo

foto shutterstock biscuiti oreo

4. Blat de pizza din 2 ingrediente

Mie, una, blatul de pizza imi da intotdeauna batai de cap si nu iese de doua orila rand la fel. Dar acum am descoperit secretul. Ai nevoie de faina cu un agent de crestere incorporat si de iaurt grecesc. La o cana de faina, intra o cana de iaurt.

Citește și:

Daca nu gasesti aceasta faina speciala in magazin, o poti prepara singura acasa. In principiu, la un 500 gr sunt necesare alte 5 de praf de copt.

Pune aceste ingrediente intr-un vas si framanta-le bine. Dupa ce s-au omogenizat, pune-le pe masa si framanta din nou timp de 10 minute. Dupa ce pui topping-urile preferate, trebuie sa tii totul la cuptor 20 de minute.

foto shutterstock blat de pizza

5. Inghetata din doua ingrediente

Daca si tie ti s-a intamplat ca bananele neconsumate sa se innegreasca apoi sa fii nevoita sa le arunci, avem o reteta delicioasa pentru tine. Americanii folosesc unt de arahide insa tu poti incerca si cu Nutella. Apuca-te sa felieze 4 banane coapte si pune-le la congelat.

Scoate-le apoi din frigider si pune-le intr-un mixer foarte puternic pana cand obtii un piure. Pune apoi doua linguri mari de unt de arahide sau Nutella si amesteca totul foarte bine. Poti servi asa sau le mai tii la congelator pana cand se intareste.

Citește și:

inghetata banane

foto shutterstock inghetata banane

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.