Pilaful cu ciuperci este ideal pentru zilele de post dar si pentru momentele in care pur si simplu ti-e pofta de un preparat gustos care sa nu contina carne. Nu este deloc complicat sa gatesti aceasta reteta si nici nu iti ia mult timp; o poti prepara chiar si atunci cand te grabesti caci rezultatul va fi acelasi: vei obtine un pilaf cu un gust absolut delicios. Pentru a pregati reteta de pilaf cu ciuperci trebuie doar sa tii cont de cativa pasi simpli pe care ii vei gasi mai jos.


Ingrediente pilaf cu ciuperci

  • 1.5-2 linguri de sare
  • 250 g orez
  • 2 morcovi
  • 750 g ciuperci
  • condimente
  • 2 bucati ceapa alba
  • 60 ml ulei
  • apa

Mancare

Ciuperca lui Dumnezeu, aliat puternic impotriva cancerului
Foto: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare pilaf cu ciuperci

1. Dupa ce tai ciupercile in bucatele marunte, le calesti intr-o tigaie cu ulei;
2. Folosesti acelasi procedeu pentru morcovii si pentru ceapa care se vor cali impreuna intr-o tigaie;
3. Astepti ca acestea sa se rumeneasca, dupa care le adaugi la ciuperci si le lasi la calit in jur de 5-10 minute;
4. Urmeaza apoi sa torni cana de apa peste compozitie si sa adaugi si condimentele pe care le alegi in functie de preferinte;
5. In acest timp poti fierbe orezul intr-o oala, avand grija sa adaugi cantitatea necesara de apa;
6. Dupa ce adaugi legumele la orezul fiert, astepti cateva minute pentru a se amesteca aromele.

Pofta buna!

Daca va plac ciupercile, atunci TREBUIE sa incercati aceasta reteta
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: