Va propun una dintre retetele mele preferate cu carne si anume: rulada de pui.
Reteta rulada de pui este alegerea perfecta atunci cand va doriti un preparat practic, gustos, satios dar, in acelasi timp destul de lejer. Este foarte aspectoasa si poate fi servita atat rece, ca si aperitiv daca aveti musafiri, cat si calda, ca si friptura, pentru o cina romantica in doi.
Foto: aperitiv, Shutterstock
Ingrediente rulada de pui
- 1 piept de pui mare dezosat
- 3 oua
- 4 ardei grasi rosii
- 200 g cascaval
- Sare, piper, mix de condimente pentru pui
- Mustar
- 2 castraveti murati
- Faina/pesmet
Mod de preparare rulada de pui
Puiul se spala, se curata de pielita, se condimenteaza cu sare si piper si se bate bine cu ciocanul de snitele pana ajunge la grosimea de 1 cm.
Taiem ardeii si cascavalul in felii subtiri, ungem puiul cu un strat subtire de mustar, apoi il umplem in felul urmator: doua felii de cascaval, cateva fasii de ardei si castravete, sare si piper. Se ruleaza totul in asa fel incat sa nu iasa umplutura (se pot adauga la capete scobitori).
Puiul rulat se da prin faina si ou, se presara cu putina sare, piper si mix de condimente si se aseaza intr-un vas de yena, apoi il bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 35-40 de minute.
Rulada de pui se poate servi atat calda, imediat ce e scoasa din cuptor, sau rece, pe post de aperitiv (in acest caz o lasati sa se raceasca complet inainte de a o taia). Eu aleg, de fiecare data, sa fac langa aceasta delicioasa rulada de pui cu cascaval si un sos de iaurt cu usturoi.
Pofta buna!
Foto prima pagina: aperitiv, Shutterstock
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- 3 rețete simple și delicioase pe care să le încerci de sărbători
- Meniul de superstar al lui Robbie Williams, pentru concertul din București. Artistul va fi tratat regește
- Robbie Williams, un concert de neratat la Summer in the City, 18-19 august, Piata Constitutiei!