Setari Cookie-uri

Cum sa faci rapid si usor cei mai buni ardei copti la borcan

Salata de ardei copti la borcan se numara printre conservele mele preferate, cu o aroma delicioasa careia nu ii poti rezista.

Ardei copti la borcan este o reteta simpla si usoara care merita fiecare minut alocat din timpul nostru. Fripturile si mancarurile de cartofi capata un gust nemaipomenit atunci cand sunt servite alaturi de o salata de ardei copti si, pentru ca stiu ca indragiti si voi aceasta reteta, am ales o varianta pe care eu o savurez de fiecare data.

ardei copti
Foto: ardei, Shutterstock

Ingrediente ardei copti la borcan

  • 2-3 kg ardei capia
  • 3-4 capatani de usturoi
  • Piper, boabe de mustar
  • 1 plic de pikant fix dulce acrisor
  • 250 ml apa
  • 250 ml otet
  • 250 g zahar
  • O lingura de sare grunjoasa

Mod de preparare ardei copti la borcan

Ardeii se spala, li se scot semintele si se pun la copt pe o tava. Se coc bine pe toate partile, la foc mare, apoi se pun intr-o cratita unde se adauga sarea. Acoperim cratita si ii lasam aproximativ 45 de minute. Dupa ce au trecut cele 45 de minute, ardeii se curata de pielita arsa, se cresteaza la baza si se pun in borcane in care adaugam cateii de usturoi. Eu aleg sa las ardeii cu codita deoarece pot fi serviti mai usor.

Intr-un vas se pune pe foc otetul, apa, sarea, boabele de mustar, piperul, plicul de pikant fix si se lasa pana da prima oara in clocot. Compozitia rezultata are gustul dulce, acrisor pe care il indragim toate. Turnam compozitia in borcanele cu ardei pana se umple, inchidem cu capace etans si asezam borcanele la uscat intre paturi pana a doua zi.

Citește și:

Conserva de ardei copti este ideala de fiecare data cand simtim nevoia sa servim ceva unic si aromat alaturi de mancarurile noastre.

Pofta buna!

Foto prima pagina: ardei, Shutterstock


Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.