Pentru ca nu ai mereu timp sa gatesti apelezi la solutii mai putin sanatoase si anume: la mancarea de fast food. Cum ar fi sa lasi in urma vechile obiceiuri si sa incerci sa prepari in propria bucatarie ceva gustos precum pizza cu blat tortilla? Daca te-a impresionat reteta de pizza la oala de saptamana trecuta cu siguranta o sa iti placa si aceasta reteta. De data asta, iti sugeram sa folosesti tigaia pentru a prepara o pizza declioasa.

Ingrediente pizza cu blat tortilla

  • 1 foaie tortilla
  • 3 linguri sos de rosii
  • 200 gr mozzarella
  • 50 gr parmezan
  • 13 felii mici salam
  • ulei
  • sare
  • ulei de masline

Mancare

Video: Face pizza de casa, apoi incepe sa ruleze aluatul. Motivul? Trebuie sa vezi!
Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare pizza cu blat tortilla

1. Trebuie sa alegi mai intai o tigaie din otel in care sa iti incapa foaia de tortilla. Urmeaza sa torni putin ulei si sa o lasi pe foc.
2. Cand uleiul incepe sa sfaraie iei tigaia de pe foc si absorbi cu un prosop de hartie uleiul, astfel incat foaia de tortilla nu va fi prea unsuroasa si nici nu se va prinde de fundul tigaii.
3. Daca te vei uita la foaia de tortilla vei observa ca pe o parte are cercuri mai mici si pe cealalta cercurile sunt mai mari. Va trebui sa pui foaia de tortilla cu cercurile mari in sus in tigaie. Astfel partea de jos va deveni mai crocanta.
4. Intinzi cu o lingura un strat subtire de sos de rosii peste care pui putina sare.
5. In continuare poti folosi doua tipuri de branza si anume: mozarella si parmezanul. Dupa ce le-ai dat prin razatoare, le presari peste sosul de rosii avand grija sa eviti marginile tigaii.
6. In functie de preferintele tale, poti adauga si putin ulei de masline.
7. Trebuie sa mai pui feliile mici de salam si sa mai astepti cateva minute dupa care iei tigaia de pe foc si gata!

Pofta buna!

Pizza cu blat de conopida
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta