Setari Cookie-uri

Fursecuri fara gluten cu extra ciocolata

Din delicatesele aromate frantuzesti.

Dulciurile pot fi gustoase si fara multe calorii in acelasi timp si o sa va demonstrez cu reteta pe care am pregatit-o pentru voi. Probabil ca ati mai auzit de dieta fara gluten, foarte populara in strainatate. Glutenul reprezinta un complex de proteine care se gaseste in unele cereale pe care le consumam, cum ar fi graul, orzul si secara. Totodata, el se gaseste si in produsele de panificatie precum painea sau pastele fainoase. Stomacul si organismul nostru pot fi afectate si atunci este necesar ca, din cand in cand, sa ne detoxifiem si sa mai renuntam la gluten.

fursecuri fara gluten
Foto: fursecuri fara gluten, Shuttersock

Ingrediente fursecuri fara gluten

  • ½ cana faina de migdale
  • 1 lingurita praf de tapioca
  • 1 lingura faina de orez
  • 1 cana pudra de cacao
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare
  • ½ cana smantana
  • ½ cana de zahar
  • Unt
  • Lapte
  • 250 ml lapte
  • Ciocolata neagra rasa

Mod de preparare fursecuri fara gluten

Intr-un castron se adauga faina de migdale, praful de tapioca, faina de orez, pudra de cacao, praful de copt si sarea si se amesteca bine. In mixer amestecam zaharul, untul si smantana la viteza medie, pana se formeaza o compozitie omogena apoi adaugam oul si jumatate din compozitia de faina si mixam din nou.

Intindem o foaie de copt intr-o tava, iar cu ajutorul unui polonic turnam compozitia formand mai multe prajiturele rotunde, apoi adaugam pe fiecare ciocolata rasa. Incalzim cuptorul in prealabil, apoi adaugam tava si lasam la copt timp de 8-10 minute.

Cand sunt gata le scoatem si asezam pe o farfurie. Poti fi servite atat calde, cat si reci.


Pofta buna!

Foto prima pagina: fursecuri, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.