Penne Quatro Formaggi

Penne Quatro Formaggi

Zile friguroase si mohorate de toamna, pazea! Bucataria se transforma in aliatul bunei dispozitii in sezonul rece.

Este spatiul cald si confortabil de care ai nevoie atunci cand vremea urata tinde sa te arunce in borcanul cu melancolie. Pastele quatro formaggi reprezinta, fara doar si poate, un rasfat culinar suprem, in care branzeturile "danseaza dupa cum le canti" si iti poarta gandurile pe taramurile insorite ale Italiei!

Iata o reteta simpla, rapida si savuroasa, ce face in ciuda si celor mai amenintatori nori ai bunei dispozitii:

Ingrediente:

  • 400 g penne
  • 1 l de smantana dulce
  • 150 g mozzarella rasa
  • 200 g cascaval ras clasic Koliba
  • 100 g branza rasa Edam Clasic Koliba
  • 50 g gorgonzola maruntita
  • 1 lingura de unt Koliba
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare:

Aprinde aragazul si incinge atmosfera din bucatarie, inainte ca papilele tale gustative sa danseze pe ritmurile ametitoare ale unui preparat delicios, invaluit in patru tipuri de branza. Fierbe pastele intr-o oala cu apa si sare, pana devin al dente.

Topeste deliciosul unt Koliba intr-o tigaie si, cand incepe sa sfaraie, toarna smantana dulce. Lasa cele doua ingrediente sa-si intrepatrunda aromele, pana ajung la punctul de fierbere. Adauga apoi toate branzeturile si amesteca bine cu o lingura de lemn, pana se formeaza un sos gros, cremos si elastic. Nu uita sa potrivesti pastele de sare si piper, inainte de a fi tentat sa te infrupti din sosul care-ti face "ochi dulci" din tigaie.

Scurge pastele de apa si adauga-le in sosul ademenitor de branza. Pune tigaia pe foc inca doua minute, amestecand continuu, pana cand toate pastele sunt acoperite si invaluite in savoarea sosului. Se mananca aburinde.

Foto interior si prima pagina: pene cu branza, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri