Setari Cookie-uri

Sufleul de conopida: delicios si usor de facut

Desi pare a fi un preparat sofisticat, sufleul de conopida se prepara foarte usor. Nu mai sta pe ganduri si incearca si tu aceasta reteta delicioasa!

Se poate intampla ca prima oara cand auzi de sufleul de conopida sa ai senzatia ca este un fel de mancare care se prepara foarte greu. Este bine de stiut ca aceasta este o simpla prejudecata; poti gati sufleul atat de repede incat nici nu vei sti cand a trecut timpul. In plus, chiar si mofturosii carora nu le place conopida se vor bucura de acest preparat datorita ingredientului minune care ii va schimba gustul. Este vorba desigur despre branza. Sa vedem care sunt celelalte ingrediente folosite.

Ingrediente sufleu de conopida

  • sare
  • 3 oua
  • 1 conopida
  • 350 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 linguri de faina
  • 200 g branza
  • 1 lingura smantana

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare sufleu de conopida

1. Pui conopida in apa fiarta si o lasi 10 minute ca sa se opareasca. Conopida trebuie sa fie intreaga deoarece astfel buchetelele de conopida nu vor fierbe prea tare. O scoti din apa fiarta si o mai lasi putin pana cand s-a racit dupa care o desfaci in bucatele pe care le scurgi printr-o sita.

Citește și:

2. Intre timp trebuie sa pui pe foc o oala in care vei adauga untul, putina sare si faina. Torni laptele, avand grija sa amesteci incontinuu pentru ca altfel se vor forma cocoloase.

3. In continuare trebuie sa adaugi branza si smantana dupa care urmeaza sa amesteci bine pana cand compozitia devine omogena.

4. Dupa ce separi galbenusurile de albusuri, le pui in oala unul cate unul. Apoi bati bine albusurile pana cand se formeaza o spuma consistenta. Adaugi spuma la restul compozitiei.

5. Pui conopida intr-un vas termorezistent care trebuie mai intai uns cu unt. Dupa aceea torni compozitia obtinuta peste buchetelele de conopida si lasi vasul in cuptorul incins timp de 30 de minute.

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.