Maioneza de post in 3 pasi simpli

Maioneza de post in 3 pasi simpli

Uita de maioneza de post cumparata din supermarketuri; o poti prepara repede si simplu in propria bucatarie!

Nu este nevoie sa renunti la maioneza atunci cand tii post. Reteta de maioneza de post pe care ti-am pregatit-o este ideala pentru aceasta perioada deoarece laptele poate fi inlocuit cu usurinta cu laptele de soia fara ca maioneza sa isi schimbe atat de mult gustul.

Ingrediente maioneza de post

• 100 ml lapte de soia
• 200 ml ulei de floarea soarelui
• Sare
• Piper
• doua lingurite mustar
• zeama de lamaie

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare maioneza de post

1. Pui laptele de soia intr-un vas impreuna cu uleiul.

2. Urmeaza sa folosesti mixerul pentru a amesteca cele doua ingrediente astfel incat compozitia rezultata sa fie putin mai groasa. Dupa ce ai mixat bine timp de 2 minute, continui sa mixezi de jos in sus de data aceasta.

3. Adaugi sarea, piperul, mustarul si zeama de lamaie, avand grija sa mixezi incontinuu. Dupa ce pui zeama de lamaie amestecul ar trebui sa devina mai consistent.

Gata! Vei observa ca tot procesul de preparare iti ia foarte putin timp iar maioneza facuta de tine este mult mai sanatoasa.

Dupa ce maioneza s-a intarit bine o poti servi cu nenumarate preparate precum ciupercile, cartofii la cuptor si salata.

In cazul in care vrei sa eviti laptele de soia ai putea folosi tofu, lapte de cocos sau chiar avocado.

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri