Mancare de gutui: o reteta de post speciala

Mancare de gutui: o reteta de post speciala
Kudika
29 Noiembrie 2014

Parcurge cativa pasi simpli pentru a obtine mancarea de gutui ideala.

Mancarea de gutui este o gustare adorata de toata lumea in special de cei mici datorita gustului aromat pe care il au aceste fructe delicioase. De asemenea, reteta de mancare de gutui este excelenta pentru zilele in care tii post; meriti si tu un mic rasfat pentru efortul depus. Daca iti plac merele coapte nu ezita sa incerci si acest preparat deoarece ambele te pot surprinde placut cand ai chef de ceva dulce.

Ingrediente mancare de gutui

• 4 gutui
• 550 ml apa
• 200 zahar brun
• 2-3 linguri faina
• ulei

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare mancare de gutui

1. Dupa ce ai spalat gutuile le scoti cotorul si le tai in feliute sau in cubulete mai mari.

2. Pui gutuile intr-o tigaie cu putin ulei si le lasi la prajit pana cand capata o crusta aramie dupa care urmeaza sa te apuci de facut sosul.

3. Intr-un vas mai mic pui lingurile de faina si torni apa, amestecand mereu pentru a evita formarea cocoloaselor.

4. In continuare va trebui sa pui zaharul intr-o tigaie si sa il lasi pe foc pana cand se topeste avand grija ca in tot acest timp sa amesteci.

5. Peste zahar torni putina apa calda si lasi putin pe foc compozitia ca sa se topeasca si granulele de zahar care s-au intarit intre timp.

6. Adaugi amestecul de faina la zaharul topit si lasi compozitia rezultata putin pe foc pentru ca sosul sa devina mai gros.

7. Urmeaza sa torni sosul peste gutui si sa le mai lasi pe foc timp de 3 minute. Mancarea de gutui este gata si poate fi servita cu waffe de post!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri