Friptura de porc la tava: frageda si aromata

Friptura de porc la tava: frageda si aromata
Kudika
27 Decembrie 2014

Pentru o masa copioasa si memorabila, o alegerea ideala nu poate fi decat o friptura de porc delicioasa.

Friptura de porc la tava se numara printre retetele mele favorite atunci cand vine vorba de a manca si a gati carne. Imi aduc aminte cu drag de serile placute din copilarie, in special in perioada sarbatorilor, cand mama pregatea friptura la cuptor, iar aroma ei imbietoare ma atragea ca prin magie in bucatarie. Reteta de friptura de porc nu este deloc complicata, iar rezultatul este unul atat de gustos, suculent si fraged incat te vei linge pe degete.

friptura de porc la tava
Foto: friptura de porc, Shutterstock

Ingrediente friptura de porc la tava

  • 1 kg muschi/pulpa de porc
  • 2 morcovi mari
  • 50 ml vin alb demisec
  • 500 ml apa
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Un cub delicat de legume
  • Delicat de legume la plic

Mod de preparare friptura de porc la tava

Pentru inceput se pregateste o tava mai adanca. Morcovii taiati rondele, cu ceapa taiata in patru si cu usturoiul taiat marunt se adauga in tava. Carnea se condimenteaza cu o lingurita de delicat si piper atat pe o parte, cat si pe cealalta si se aseaza in tava peste legume. Cubul de legume se dizolva in 500 de ml de apa calduta si se amesteca foarte bine cu un tel. Zeama obtinuta se adauga peste pulpa de porc si legume, apoi turnam si vinul. Se acopera cu o folie de aluminiu pe care o vom perfora din loc in loc cu o scobitoare, pentru a lasa aerul sa iasa si se introduce in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ o ora si jumatate.

Dupa ce s-a scurs timpul necesar, se scoate tava din cuptor si se taie carnea in felii (nu foarte subtiri) si se aseaza intr-o alta tava mai mica. Peste feliile de carne se toarna zeama strecurata din cealalta tava, apoi se adauga din nou la cuptor, pentru 10 minute. Cand este gata se scoate din cuptor si se aseaza pe un platou, iar langa ea punem cateva felii de morcov.

Pofta buna!

Foto prima pagina: friptura de porc, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri