5 idei de mic dejun pentru un an nou sanatos

5 idei de mic dejun pentru un an nou sanatos

Incepe noul an in forta cu un mic dejun care sa iti intareasca sistemul imunitar si sa iti ofere energie.

Dupa mesele copioase de sarbatori avem nevoie de o cura de detoxifiere dar, in acelasi timp, trebuie sa avem grija de organismul nostru si sa ii oferim tot ce are nevoie pentru a functiona excelent. Am pregatit pentru voi cateva reteta suprinzatoare pentru un mic dejun savuros in noul an.

Cele mai bune idei de mic dejun pentru noul an

mic dejunFoto: burrito, Shutterstock

1. Burrito cu ou si avocado

Combinatia de avocado si ou este una excelenta pentru a incepe dimineata intr-o forma fizica buna si iti ofera energie pentru intreaga zi. Ai nevoie de un avocado, 70 de g branza sarata, 40 ml lapte, 3 oua, 2 tortillas. Intr-un bol se bat ouale, laptele, branza si un praf de sare, apoi se toarna intr-o tigaie incinsa. Intre timp se curata avocado, se scoate samburele, se taie cubulete si se paseaza cu furculita. Cele doua tortillas se incalzesc in cuptorul cu microunde sau intr-o alta tigaie, pentru cateva secunde. Se intinde pe fiecare piure-ul de avocado, apoi omleta si se ruleaza.

2. Mic dejun: Smoothie proteic

Ai nevoie de doua degete de zer de proteine, o banana coapta, afine si zmeura (proaspete sau inghetate), 220 g de lapte de migdale sau de cocos, o lingurita pudra Maca si o lingurita de extract de vanilie. Toate ingredientele se amesteca in blender, iar la sfarsit se acopera cu boabe de cacao, seminte de in si chia.

mic dejunFoto: smoothie, Shutterstock

3. Ovaz integral cu fructe

Ovazul este unul dintre cele mai complexe alimente, avand in continutul sau fibre, proteine, substante minerale si vitamine. Cerealele integrale ne detoxifiaza colonul si ne asigura un tranzit intestinal normal, lucru extraodinar de benefic pentru organismul nostru, mai ales dupa perioada sarbatorilor. Ovazul integral se combina cu banane, stafide sau oricare alt fruct si lapte.

4. Oua posate cu iaurt si pesto de patrunjel

Ouale posate au un gust incredibil, iar in combinatie cu iaurt si sosul de patrunjel se transforma intr-un adevarat deliciu culinar. Ai nevoie de un iaurt grecesc, doua oua sau patru oua, o lingurita otet, sare, 2 linguri ulei, patrunjel, o lingura suc de lamaie, un catel de usturoi, piper. Pentru pesto se mixeaza patrunjelul, usturoiul, sucul de lamaie, sare, piper, pana se maruntesc bine si se adauga incet uleiul de masline, pana se obtine o pasta. Iaurtul se amesteca putin cu o lingura de apa si un varf de sare, apoi se intinde pe o farfurie si se adauga deasupra pesto-ul. Ouale se adauga intr-un vas cu apa fiarta si otet si se mai lasa sa fiarba trei minute. Cand sunt gata, se scot si se adauga peste iaurt si pesto.

mic dejunFoto: bruschete, Shutterstock

5. Bruschte cu pateu de linte, naut si fasole batuta

Boabele fierte se amesteca bine impreuna cu ulei de masline, zeama de lamaie si diverse verdeturi aromate precum patrunjel, marar, curry sua boia. Dupa ce se formeaza pasta se intinde peste bruschete si se savureaza de dimineata pentru a incepe ziua cu multa energie si voie buna.

Foto prima pagina: mic dejun, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri