Setari Cookie-uri

Quesadilla la mic dejun, pranz si cina

Printre cele mai apreciate bucatarii din lume se afla si cea mexicana, vibranta, unica si extrem de condimentata.

Quesadilla este un preparat culinar extrem de gustos, inspirat din bucataria mexicana si care a suferit de-a lungul timpului anumite modificari, ramanand insa printre mancarurile speciale si inedite de care cu greu te poti satura. Concret, quesadilla reprezinta o lipie cu o umplutura pe baza de branza, pregatita in tigaie sau pe grill. Am pregatit pentru voi 3 retete de quesadilla ce pot fi savurate la micul dejun, pranz si cina.
quesadilla
Foto: quesadilla omleta, Shutterstock

Trei retete speciale de quesadilla

Omleta Quesadilla

O alegere ideala si delicioasa pentru micul dejun, se poate prepara usor cu ingredientele aflate in bucataria ta. Ai nevoie de 4 oua, 2 foi de tortilla/lipie, cascaval ras, ceapa verde tocata, o lingurita de unt, sare si piper. Se bat bine ouale, se adauga cascavalul ras, ceapa si condimentele apoi se pun in tigaia incinsa cu putin unt. Se lasa aproximativ un minut, pana prinde o crusta la baza, apoi se pune o lipie pe toata suprafata. Se lasa omleta acoperita cu lipia timp de un minut, apoi cu ajutorul unei spatule se rastoarna, cu lipia in jos, pe o farfurie. Punem deasupra cealalalta lipie, o adaugam in tigaie si o lasam cateva secunde. Se scoate omleta quesadilla, se pune pe o farfurie si apoi se taie in triunghiuri.

quesadilla
Foto: quesadilla cu carne, Shutterstock

Citește și:

Quesadilla cu pui

Pentru a savura din plin un pranz cu familia, prietenii sau partenerul am pregatit pentru voi o reteta minunata de quesadilla cu pui. Ai nevoie de 8 foi de tortilla, 500 g piept de pui, 300 g branza sau mozzarella, 3 rosii, un morcov ras, o ceapa, o lamaie, sare, piper, oregano si ulei. Lamaia se stoarce, iar zeama se pune intr-un castron mai mic, apoi se adauga sare, piper si oregano. Puiul il taiem fasii apoi turnam amestecul de zeama de lamaie, se acopera si se lasa la rece cca. 30 de minute. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei incins, se adauga rosile taiate cubulete, morcovul si se lasa pe foc mic pana se formeaza un sos. Se adauga sare, piper si oregano dupa gust apoi se scoate. Puiul se taie in bucati mici si se pune, impreuna cu marinata, in tigaie cu ulei incins pana se patrunde. Incingem o alta tigaie mai mare, se pune o foaie de tortilla taiata pe diagonala, se unge cu sosul de rosii si se presara un strat de branza rasa. Dupa ce se topeste se adauga puiul si inca un strat de branza. Acopera cu alta foaie de tortilla decupata identic si mai lasa pe foc mic timp de 2-3 minute. Se intoarce cu grija si pe partea cealalta si se lasa alte 2-3 minute.

Citește și:

    quesadilla Foto: quesadilla cu legume, Shutterstock

    Quesadilla cu legume

    Pentru cina, ideala este o quesadilla vegetariana. Aveti nevoie de ardei gras rosu tocat, ½ cana zucchini tocati, un dovlecel tocat, o jumatate de ceapa rosie tocata, 3 lipii, cascaval sau branza Cheddar rasa, ciuperci, 1 lingura ulei de masline. Legumele se taie marunt si se amesteca putin cu ulei de masline sare si piper apoi se calesc in tigaie, la foc mediu, pentru aproximativ 7 minute, apoi se scot. In aceeasi tigaie se pune prima lipie peste care se presara branza sau cascavalul ras si o parte din amestecul de legume, doar pe jumatate de lipie. Dupa ce ati turnat stratul de legume se mai adauga un rand de branza, apoi se impatureste. Se gateste in tigaie pe fiecare parte.

    Foto prima pagina: quesadilla, Shutterstock

    Vizionare placuta


    Kudika
    10 Ianuarie 2015
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.