Setari Cookie-uri

Chiftelute ca la IKEA

Te invitam sa descoperi reteta de chiftelute ca la IKEA pe care cu siguranta o vei indragi!

Chiftelutele de la IKEA se numara printre gustarile mele preferate; gustul lor ma incanta de fiecare data cand le simt topindu-se in gura. Pufoase si delicioase, aceste chiftelute sunt excelente atat pentru un pranz satios cat si pentru o cina apetisanta. Si de ce sa nu le servesti si alaturi de alte aperitive dimineata? Pentru ca nu ai mereu timp sa dai o fuga pana la IKEA pentru a manca celebrele lor chiftelute, ne-am gandit sa iti punem la dispozitie posibilitatea de a gati in propria bucatarie chiftelute inspirate dupa reteta lor.

Ingrediente chiftelute

  • 0.45 kg carne tocata de vita
  • 0.45 kg carne tocata de porc
  • ½ ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 ½ paine inmuiata in apa
  • 3 lingurite unt nesarat
  • 2 lingurite lapte
  • ¼ lingurita pulbere de cuisoare englezesti
  • sare si piper (dupa preferinta)

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Citește și:

Mod de preparare chiftelute

Pentru inceput trebuie sa pui 2 lingurite de unt intr-o tigaie pe care o lasi pe aragaz la foc mediu, adaugand mai apoi ceapa tocata marunt pe care o calesti pana cand devine putin stravezie. O prajesti nu mai mult de 7 minute.

Urmeaza sa pui si usturoiul strivit bine, lasand tigaia pe foc inca un minut. Adaugi linguritele de lapte pe care le amesteci pana cand obtii o pasta cremoasa.

Dupa aceea combini carnea de porc si de vita cu painea inmuiata, oul, galbenusul, sarea si piperul intr-un bol mare. La compozitia obtinuta adaugi pasta de ceapa, folosindu-ti mainile pentru a omogeniza amestecul cat mai bine. Mai apoi trebuie sa formezi bilutele din carne cu mana.

Lasa la topit untul ramas in tigaie, dupa care adaugi bilutele formate pe care le prajesti bine. Dupa ce bilutele se inchid la culoare, le scoti din tigaie si le pui pe un prosop de hartie pentru ca acesta sa absoarba surplusul de unt. Poti gati si un sos special pentru aceste chiftelute folosind unt, faina si supa de vita. Sosul trebuie gatit intr-o tigaie lasata la foc mic timp 10 minute, in care pui mai apoi chiftelutele.

Citește și:

    Reteta a fost preluata de pe site-ul 12tomatoes.com.

    Vizionare placuta


    Kudika
    31 Ianuarie 2015
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.