Chiftelute din cartofi dulci: o reteta speciala

Chiftelute din cartofi dulci: o reteta speciala
Kudika
31 Ianuarie 2015

Gustoase, aromate si ideale pentru fiecare moment al zilei.

Reteta de chiftelute din cartofi dulci te va surpinde prin gustul desavarsit si savoarea unica de care nu te vei mai putea satura. Sunt o alternativa excelenta la chiftelele de carne, sunt usor de preparat si, mai mult decat atat, le putem aseza langa orice garnitura, in functie de preferinte.

chiftelute
Foto: chiftelute de cartofi, Shutterstock

Ingrediente chiftelute din cartofi dulci

  • 400 g cartofi dulci
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite drojdie
  • ceapa verde
  • 50 g unt
  • Un ou
  • 250 g faina
  • Sare
  • 80 g lapte praf

Mod de preparare chiftelute din cartofi dulci

Cartofii se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare, fara a-i decoji. Dupa ce s-au fiert, se curata de coaja si se lasa putin in apa rece, apoi se zdrobesc si se amesteca impreuna cu sarea si ceapa verde tocata. Piure-ul obtinut se inmoaie cu 250 ml apa (cea in care au fiert cartofii) si laptele fierbinte, dupa care se adauga drojdia, untul, oul batut, laptele praf si faina.

Se framanta compozitia bine si in caz de mai este necesar se adauga faina. Se modeleaza sub forma de bile, apoi se aseaza intr-o tava, unsa in prealabil cu unt, se acopera cu o folie de aluminiu si se adauga in cuptorul incalzit timp de o ora pana se rumenesc.

Se pot servi atat calde, cat si reci.

Pofta buna!

Foto prima pagina: chiftelute de cartofi, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri