Setari Cookie-uri

Varza de Bruxelles gratinata: o reteta care face minuni

Indiferent daca sunteti vegetariene sau nu, dar simtiti nevoia de o reteta deosebita, sanatoasa si pe care o puteti pregati repede, varza de Bruxelles gratinata e alegerea perfecta.

Varza de Bruxelles consta in muguri mici si frunzosi care seamana foarte bine cu varza in miniatura si este foarte bogata in proteine, vitamine, minerale si antioxidanti care fac minuni asupra organismului, scapandu-ne de multe probleme de sanatate. Propunerea noastra de astazi este o reteta delicioasa pe care o puteti pregati foarte usor atat pentru pranz, cat si pentru cina: varza de Bruxelles gratinata.

varza de Bruxelles Foto: varza de Bruxelles, Shutterstock

Ingrediente varza de Bruxelles gratinata

  • 400 g varza de Bruxelles
  • 30 g unt
  • 2 linguri faina
  • 350 ml lapte
  • 230 g parmezan sau cascaval
  • ½ lingurita sare
  • 300 g piept de pui
  • Piper

Mod de preparare varza de Bruxelles gratinata

Pieptul de pui se taie cuburi si se rumeneste bine intr-o tigaie apoi se lasa deoparte. Umplem pe jumatate o cratita mai inalta cu apa si o lasam pana fierbe, apoi adaugam verzisoarele taiate pe jumatate si le lasam timp de 2 minute sa clocoteasca pana vor capata o culoare verde inchis. Trebuie sa avem grija sa nu lasam varza sa fiarba foarte mult, pana se inmoaie. Cand e gata o scurgem de apa si o lasam in asteptare pana preparam sosul.

Intr-o tigaie, topim untul, apoi adaugam faina si amestecam bine. Luam tigaia de pe foc si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, amestecand in acelasi timp pentru a nu se forma cocoloase. Se pune tigaia la loc pe foc si se adauga cascavalul ras, sarea piperul si maioneza, apoi se amesteca pana cand se topeste cascavalul.

Se unge un vas de yena cu unt, se presara pesmet, se pune carnea rumenita, varza scursa si sosul, apoi se adauga in cuptorul incins in prealabil si se coace timp de 40-45 de minute. Dupa ce s-a rumenit cascavalul deasupra e gata.

Pofta buna!

Foto prima pagina: varza de Bruxelles gratinata, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.