Setari Cookie-uri

Negresa de post: o prajitura pufoasa si rafinata

Cu gem, cu nuca sau cu scortisoara: oricum ar fi, negresa de post este absolut delicioasa!

Cine a zis ca nu te poti rasfata cu ceva bun si dulce chiar si in timpul postului? Nu toate placerile culinare ar trebui evitate in aceasta perioada. Pentru a-ti face singura o mica bucurie incearca aceasta reteta; nu este deloc greu de urmat pasii de mai jos si in plus nu iti ia prea mult timp sa prepari negresa de post si nici nu trebuie sa ai cine stie ce talent in bucatarie pentru a o gati.

Ingrediente negresa de post

• 5 linguri cacao
• 80 g zahar brun
• 170 ml apa
• 240 g faina
• 1 ½ lingurite praf de copt
• 1 praf de sare
• 50 g fructe uscate
• 4 linguri de gem
• 3 linguri ulei

Negresa de post

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare negresa de post

Mai intai punem apa si zaharul intr-o oala pe care o lasam putin pe foc, avand grija sa amestecam pana cand acesta se dizolva complet. Dupa aceea luam oala de pe foc si adaugam uleiul, praful de copt, faina si lingurile de cacao.

Citește și:

Urmeaza sa amestecam bine compozitia cu telul astfel incat aceasta sa devina omogena si sa se asemene cu cea a checului. Nu uita de cocoloase! Trebuie sa amesteci in asa fel incat sa scapi de ele. Daca telul nu te ajuta prea mult, foloseste mixerul. In continuare trebuie sa adaugam lingurile de gem si bucatelele mici de fructe uscate.

La sfarsit turnam compozitia de prajitura intr-o tava pe care mai intai trebuie sa o tapetam cu hartie de copt. Lasam tava in cuptor timp de 30-35 de minute, folosind o scobitoare pentru a vedea daca prajitura noastra este gata sau daca mai trebuie lasata in cuptor. Dupa ce scoatem negresa putem sa presaram deasupra zahar pudra sau sa preparam o glazura de ciocolata de post.

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.