Setari Cookie-uri

Tort iepuras: preferatul copiilor

Pentru a da un strop de veselie mesei de Paste, iti propunem sa prepari tortul iepurasului.

Tortul iepuras este ideal pentru a le face celor mici o adevarata bucurie de Paste de care isi vor aminti cu drag de acum incolo si sigur le vei smulge un zambet si celor mai mari; doar este vorba despre tortul care scoate la iveala copilul din noi. Recunosc ca nu am copilarit mancand tort de Paste, motiv pentru care atunci cand am aflat de acest tort mi-am propus sa incerc si eu sa il fac. La prima vedere poate parea complicat de ornat insa este doar o aparenta; cu putin efort iti poti folosi imaginatia pentru a improviza in cazul in care vrei sa ii dai alta forma.

Ingrediente tort iepuras

  • 1 blat rotund
  • nuca de cocos
  • 3 bomboane negre rotunde
  • 4 jeleuri lunguiete (pentru mustatile iepurasului)

Pentru glazura:

  • 340 g unt nesarat
  • 5 cesti zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 lingurite de lapte
  • sare

Mod de preparare tort iepuras

Pentru inceput combini untul cu zaharul si cu putina sare intr-un bol, folosind mai apoi mixerul. Mixeaza pana cand obtii o compozitie omogena, asta presupunand ca zaharul si sarea sa patrunda in unt. Adauga esenta de vanilie si laptele, amestecand in continuare.

Citește și:

Dupa aceea, trebuie sa intinzi o parte din glazura pe suprafata blatului. Ai grija ca blatul respectiv sa fie gros. In cazul in care acesta este subtire iti recomandam sa folosesti doua blaturi pe care sa le suprapui. Dupa ce ai terminat de intins glazura, taie blatul in doua bucati egale pe care le vei uni astfel incat sa obtii un blat gros in forma de semicerc care are la mijloc glazura. Taie o portiune mica din partea in forma de semicerc; aceasta va fi coada iepurasului pe care o vei atasa cu ajutorul unei scobitoare.

Dupa ce ai terminat de lucrat la modelarea blatului, acopera-l cu glazura care ti-a mai ramas si presara nuca de cocos. Foloseste bomboanele negre pentru ochii si nasul iepurasului si jeleurile lunguiete pentru mustatile sale. Poti face urechile din hartie alba sau roz deschis.

foto prima pagina: Premiumvectors, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.