O alternativa savuroasa si cu mai putine calorii la reteta traditionala de drob de miel.
Drobul este una dintre mancarurile traditionale romanesti, fara de care o masa de Paste nu ar fi completa. Pentru ca stim ca in fiecare an, de sarbatori, suntem tentati sa mancam cat mai multe bunatati si nu prea mai tinem cont de cat de sanatoase sunt sau nu, am pregatit pentru voi o reteta speciala: drob de curcan.
Foto interior, main si prima pagina: drob, Shutterstock
Ingrediente drob de curcan
- 500 g ficat de curcan
- 500 g pipote de curcan
- 3-4 oua intregi
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde
- 1 legatura patrunjel
- Sare, piper
Mod de preparare drob de curcan
Nu aveti nevoie de prea mult timp pentru a gati aceasta reteta, iar rezultatul este unul delicios. Ficatul si pipotele de curcan se spala bine, apoi se pun la fiert in apa cu sare, in vase diferite. Dupa ce s-au fiert se lasa putin sa se raceasca apoi se mixeaza impreuna cu verdeturile tocate. Se adauga ouale, sarea si piperul si se framanta bine.
Compozitia pentru drob se pune intr-o tava de cozonac, cu hartie de copt si unsa cu putin ulei si se adauga in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora. Se scoate tava si se lasa cateva minute la racit, apoi se taie.
Pofta buna!
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cum arată meniul de Paște al Oliviei Steer? Vedeta a adoptat postul verde, de la care nu se abate nici măcar de sărbători
- Bianca Drăgușanu, adevărata semnificație a sărbătorilor Pascale: Totul se învârte în jurul ei...
- Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui