Setari Cookie-uri

Retete cu broccoli: 3 retete pe care trebuie sa le incerci

O leguma minune ce ar trebui consumata cu regularitate pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Broccoli este o sursa excelenta de vitamine, fier, calciu, bogata in fibre si saraca in calorii, care ajuta la mentinerea unei vieti lungi si sanatoase. Mai mult de atat este o leguma ce contine foarte mult calciu, aproape echivalentul laptelui in alimentatie. Indiferent ca doriti sa urmati o dieta, un regim echilibrat si sanatos sau sa va intariti organismul atat la exterior, cat si la interior, broccoli este alegerea ideala. Am pregatit pentru voi 3 retete cu broccoli delicioase.

broccoli
Foto: broccoli gratinat, Shutterstock

Retete cu broccoli

Broccoli gratinat

Pentru aceasta reteta delicioasa ai nevoie de 2 broccoli, 200 g smantana, 2 oua, 200 g cascaval ras, sare, piper, unt. Broccoli se spala bine in apa rece, se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 10 minute. Cand e gata se scoate din apa si se strecoara bine. Ouale se amesteca impreuna cu smantana si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un vas de yena, uns in prealabil cu unt, se aduga buchetelele de broccoli si se toarna ouale batute cu smantana, iar deasupra se presara cascavalul ras. Se baga in cuptorul preincalzit si se lasa timp de 30-40 de minute, pana se rumeneste.

Citește și:

Piure de broccoli

Ai nevoie de 1 broccoli, 200 g smantana mai grasa, 4 catei de usturoi, 20 g unt, sare, piper. Broccoli se desface in buchetele, se spala, apoi se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a fiert se strecoara si se lasa sa se scurga, dupa care se piseaza. Piure-ul obtinut se amesteca impreuna cu usturoiul tocat marunt, untul si smantana. La final se adauga sare si piper dupa gust.

broccoli
Foto: piure de broccoli, Shutterstock

Broccoli cu ceapa crocanta

O reteta inedita si gustoasa care se prepara foarte usor. Ai nevoie de doua linguri unt, o lingura faina, 2 pahare de lapte, 1 broccoli (desfacut si taiat), 200 g branza fontina, 1 cana de ceapa prajita crocanta, sare, piper. Intr-un vas se amesteca untul si faina si se lasa la foc mediu timp de 1-2 minute pana se omogenizeaza, apoi se toarna treptat laptele amestecand. Se adauga broccoli, sare, piper si se lasa la fiert timp de 10-12 minute, amestecand din cand in cand. Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent, se adauga branza rasa si ceapa crocanta si se baga la cuptor timp de 5-7 minute, pana cand se rumeneste.

Foto prima pagina: broccoli, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.