Setari Cookie-uri

Practic: Cum sa-ti gasesti un loc de munca in 2010!

Anul 2010 este plin de surprize: criza economica exista si acum, T.V.A. � ul creste, salariile scad si numeroase companii reduc numarul angajatiilor sau, mai rau, risca falimentul.

Anul 2010 este plin de surprize: criza economica exista si acum, T.V.A. – ul creste, salariile scad si numeroase companii reduc numarul angajatiilor sau, mai rau, risca falimentul.

In aceste conditii, gasirea unui loc de munca este destul de dificila, insa nu imposibila. Daca esti in cautarea unui loc de munca, este necesar sa iti pastrezi calmul si sa fii optimista. Suze Orman, expert in finante, a oferit cateva sfaturi cititoarelor revistei “O, The Oprah Magazine”.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca esti in cautarea unui job:

1. Gandeste pozitiv

Indiferent de situatie, trebuie sa gandesti pozitiv si sa fii optimista. Trebuie sa ai incredere in fortele tale. Energia ta trebuie sa fie aceeasi cu conduita pe care o afisezi, cu scrisoarea de intentie, cu entuziasmul tau si cu increderea de care trebuie sa dai dovada.

Daca ti se propune sa lucrezi ca voluntar pentru o perioada, nu da cu piciorul acestei sanse. Este posibil ca peste un timp sa fii angajata.

2. Depune C.V.-uri folosind internetul

Pierde o zi intreaga navigand pe internet si asigurandu-te ca depui C.V.-uri la cat mai multe firme care au site online. Desi este mult mai bine sa depui un C.V. in persoana, aceasta varianta devine tot mai populara si iti poate fi de mare ajutor.

De asemenea, exista site-uri specializate, care te pot ajuta sa gasesti mult mai repede un loc de munca. Singurul dezavantaj al acestora este faptul ca foarte multe persoane aplica pe internet, iar numarul de angajati al companiilor este standard.

3. Demonstreaza ca esti interesata de slujba

Este foarte important ca in timpul interviului pentru job sa te comporti normal, fara emotii si balbaieli. Demonstreaza ca esti interesata si ca vrei sa obtii acel post punand intrebari, subliniind calitatile si experienta ta. Daca este posibil, vorbeste despre trecut, despre slujba, activitatile si responsabilitatile principale pe care le-ai avut.

4. Daca nu ai experienta in domeniu, imagineaza-te ca esti in locul angajatorului

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.