Setari Cookie-uri

Atitudinea la locul de munca

In ultima perioada, din ce in ce mai multi angajati resimt o dilema care apare ca rezultat al confruntarii dintre sarcinile, pe care le implica jobul lor, si potentialul motivational si energetic de care dispun acestia.

In ultima perioada, din ce in ce mai multi angajati resimt o dilema care apare ca rezultat al confruntarii dintre sarcinile, pe care le implica jobul lor, si potentialul motivational si energetic de care dispun acestia.

In cazul unui job care presupune relatia cu clientii, poate aparea situatia in care unui angajat ii place sa lucreze direct cu clientii si sa le ofere suport in vederea rezolvarii problemelor, dar pur si simplu nu agreeaza activitatea de organizare a documentelor. Aceasta persoana va ajunge, la un moment dat, in situatia de a se gandi serios la cautarea unui alt job.

Exista, asadar, contexte in care un angajat, care se simte foarte confortabil in organizatia din care face parte si in compania colegilor de serviciu, va parasi locul sau de munca pentru ca anumite activitati ii displac.

Te-ai simtit vreodata astfel? Exista sarcini care iti fac cu adevarat placere si care te motiveaza, in timp ce altele pur si simplu te epuizeaza?

Oare gasirea unui alt job este singura alternativa in aceasta situatie? Probabil ca nu, intrucat fiecare job presupune atat existenta unor aspecte motivante, cat si a unora demotivante pentru angajat. Secretul consta in identificarea unei modalitati optime de confruntare cu acele sarcini pe care ai tendinta de a le evita.

Poti incerca una dintre urmatoarele strategii:

1.- Sa constati ca poti face sarcina respectiva. A avea o motivatie scazuta fata de o sarcina, nu inseamna ca nu poti sa o faci, ci doar ca ai prefera sa o eviti.

2.- Creeaza-ti asteptari realiste in ceea ce priveste propriile performante. A avea o motivatie scazuta inseamna ca sarcina nu iti face placere, si ca iti va lua mai mult timp pentru a o indeplini, fiind necesar depunerea unui efort mai mare decat in cazul unei persoane care este mai motivata.

3.- Stabileste daca "a indeplini o sarcina in mod adecvat" este suficient sau daca este obligatoriu sa ai rezultate excelente in domeniul vizat ? Chiar daca motivatia ta este scazuta, vei putea indeplini totusi sarcina respectiva in mod adecvat, daca vei participa la training-uri sau daca vei exersa mai mult, insa trebuie sa stii ca "excelenta" va fi probabil imposibil de atins in acest caz.

4.- Reevalueaza sarcina respectiva. Ar putea fi delegata unei alte persoane care ar fi mai motivata si careia i-ar placea mai mult sa o faca?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.