Setari Cookie-uri

11 reguli pentru o negociere desteapta

Atunci cand exista o economie puternica, cei care sunt in cautarea unui job nu numai ca negociaza cu angajatorii, dar cred ca nu ar fi inteligent sa nu o faca. Atunci cand economia este subreda, multi candidati cred, in mod eronat, ca trebuie sa accepte ceea ce le este oferit sau risca sa piarda oferta. Totusi, independent de climatul economic, ceea ce conteaza este CUM negociezi.

10. REALIZEAZA CAND TREBUIE SA RENUNTI LA TOCMEALA!

Un mod sigur prin care poti pierde tot este lacomia. Exista un moment in fiecare negociere cand obtii tot ce ai fi putut obtine in situatia respectiva. Daca esti perceput ca lacom si nerezonabil nu ai prea multe sanse de reusita. Si chiar daca vei fi angajat, acest lucru iti va dauna in viitor. Urmeaza poate cea mai importanta regula!

11. NU UITA CA ANGAJAREA PRESUPUNE O RELATIE PERMANENTA!

Negocierile de salariu sunt doar inceputul carierei tale intr-o anumita companie. Daca obtii prea putin vei fi dezavantajat cat timp vei lucra acolo. Daca insisti prea mult iti vei strica aceasta relatie inca de la inceput.

Intelegerea acestor principii te vor ajuta sa negociezi in mod eficient termenii noului tau job. Dupa angajare, fa-ti datoria in mod corect si cauta in permanenta noi provocari. Daca iti vor fi atribuite noi responsanilitati si iti vei dezvolta calitatile, vor exista noi situatii in care vei putea negocia noi avantaje.

Sursa: ejobs.ro


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.