Care este jobul ideal pentru femeile romance?

Care este jobul ideal pentru femeile romance?

25,5% dintre femei doresc sa lucreze in Anglia, 20,5% prefera SUA, in timp ce 11,7% dintre reprezentantele sexului frumos si-ar dori un job in Franta. Acestea sunt rezultatele unui poll derulat de eJobs in perioada 12 ľ 17 noiembrie 2008. Cele trei tari au fost alese dintr-un top cu sapte posibile destinatii pentru forta de munca, ce a mai inclus, in afara celor mentionate mai sus: Australia, Germania, Italia si Spania.

25,5% dintre femei doresc sa lucreze in Anglia, 20,5% prefera SUA, in timp ce 11,7% dintre reprezentantele sexului frumos si-ar dori un job in Franta. Acestea sunt rezultatele unui poll derulat de eJobs in perioada 12 – 17 noiembrie 2008. Cele trei tari au fost alese dintr-un top cu sapte posibile destinatii pentru forta de munca, ce a mai inclus, in afara celor mentionate mai sus: Australia, Germania, Italia si Spania.

"In ultima perioada auzim tot mai des ca locurile de munca in strainatate nu mai au cautare. Preocupati de situatia reala de pe piata, ni s-a parut util sa realizam o ancheta pentru a afla care este interesul femeilor pentru aceste joburi si care sunt statele pe care ele le considera mai atractive", a declarat Laura Chilom, HR Consultant eJobs.

Tarile in care romancele si-ar dori cel mai mult sa lucreze sunt si cele pentru care exista o oferta mai mare de locuri de munca. Potrivit datelor detinute de eJobs, Anglia se numara printre statele pentru care sunt publicate cele mai multe joburi, fiind urmata de Italia, Cehia, Spania, Grecia, Ungaria, Polonia, Canada si Belgia.

"Locurile de munca in strainatate prezinta interes in randul romanilor, bucurandu-se de un numar de aplicatii ce depaseste oferta angajatorilor. Spre exemplu, pentru o singura pozitie numarul de aplicatii inregistrate poate varia chiar intre 70 si 300-400", a adaugat Laura Chilom, HR Consultant eJobs.

Atractivitatea joburilor in strainatate este mentinuta si de pachetele salariale, care pot atinge in medie intre 600 si 1.000 de euro. In plus, femeile care se angajeaza in afara tarii se bucura si o serie de beneficii suplimentare care le asigura adaptarea la noua tara. Dintre acestea, cele mai intalnite sunt cazarea si masa gratuita pe toata durata contractului, cursurile gratuite pentru invatarea limbii, instruirea profesionala si asigurarea transportului la locul de munca.

Rezultatele anchetei au aratat ca dintre toate categoriile de varsta, tinerele sub 25 de ani sunt cele mai interesate de un loc de munca in strainatate. Aproape 56% dintre respondentele la poll fac parte din acest segment de varsta. Femeile intre 25 si 30 de ani se afla pe locul doi in topul celor care ar alege sa lucreze in afara tarii (aproximativ 50%), fiind urmate de respondentele cu varste intre 30 si 40 de ani (aproape 44%). Fata de acestea, aproximativ 38% dintre femeile de peste 40 de ani s-au aratat dornice sa lucreze intr-o tara straina.

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri