Setari Cookie-uri

Cum sa treceti cu bine de criza!

Perioada dificila prin care trece economia romaneasca se reflecta direct in bugetele personale. Impactul asupra resurselor financiare ar putea fi insa diminuat prin gestionarea atenta a acestora. O solutie practica a acestei probleme ar fi utilizarea unui planificator de buget.

3. Alegeti creditele pe perioada de 2, maximum 3 ani

Ca recomandare suplimentara, e bine ca in acest interval dificil sa alegeti creditele pe perioada de 2, maxim 3 ani. Aceasta implica si o programare, o etapizare a proiectelor pe care le aveti, dar ne aflam intr-un moment mai tensionat, si o datorie pe termen mai scurt e mai usor de integrat in bugetul familiei.
Un credit rambursat corect catre o instituite specializata inseamna incredere castigata, transformata de cele mai multe ori in oferte promotionale ulterioare. Cetelem acorda o atentie deosebita clientilor sai fideli, si deruleaza anual un plan de promotii dedicate acestora.

4. Cardul de credit- o solutie care va ajuta sa evitati efectele crizei

Un caz aparte este reprezentat de cardul de credit, un instrument modern si flexibil, un fel de credit de nevoi imediate pe perioade scurte, un ajutor real in administrarea venitului lunar. Cardul se dovedeste foarte util atunci cand apare un surplus de cheltuieli inainte de salariu, cheltuieli ce ar putea fi apoi acoperite in perioada urmatoare. Avantajul marii majoritati a cardurilor de credit existente pe piata este perioada de gratie . Practic, puteti utiliza o suma de bani pentru cumparaturi la comercianti, suma pentru care nu se plateste nici o dobanda daca e rambursata integral in cursul perioadei de gratie. Cardurile de credit de la Cetelem beneficiaza de una dintre cele mai extinse perioade de gratie de pe piata – pana la 60 de zile. Chiar daca nu puteti achita intreaga suma, restituirea se face intr-un mod foarte flexibil : lunar trebuie sa platiti o suma minima, iar daca achitati mai mult, puteti folosi din nou diferenta, pentru alte cumparaturi.

Un articol de Simona Tartacuta, Marketing Manager Cetelem IFN SA


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.