Setari Cookie-uri

Din culisele Olimpiadelor

Va povesteam in editorialul din aceasta saptamana ca, in acest an, echipa care a reprezentat Kudika a obtinut premiul II la Olimpiadele Comunicarii. Mai apoi, cateva dintre voi mi-au trimis mesaje rugandu-ma sa le dau mai multe detalii despre concurs fiindca si ele isi doreau la randul lor sa participe la faimoasele Olimpiade. M-am decis asadar sa va povestesc pe scurt (fiindca pe lung nu mi-ar ajunge o intreaga editie) ce se intampla in culisele Olimpiadelor.

Va povesteam in editorialul din aceasta saptamana ca, in acest an, echipa care a reprezentat Kudika a obtinut premiul II la Olimpiadele Comunicarii. Mai apoi, cateva dintre voi mi-au trimis mesaje rugandu-ma sa le dau mai multe detalii despre concurs fiindca si ele isi doreau la randul lor sa participe la faimoasele Olimpiade. M-am decis asadar sa va povestesc pe scurt (fiindca “pe lung” nu mi-ar ajunge o intreaga editie) ce se intampla in culisele Olimpiadelor.

Studentii care isi doresc o cariera in publicitate, relatii publice, comunicare politica sau institutionala, se inscriu pe site-ul Olimpiadelor Comunicarii si participa la preselectii. Mai apoi, participantii care au trecut de preselectii primesc prin tragere la sorti cate un client care le da un brief, o tema – realizarea unei campanii. La sfarsit, echipele prezinta campania, juriul delibereaza si dupa cateva zile are loc festivitatea de premiere si o mare petrecere. Pe langa faptul ca in joc sunt puse o multime de premii, este bine stiut ca studentii castigatori la Olimpiadele Comunicarii sunt “vanati” de angajatori.



Nu pare greu, nu-i asa? Ei bine, adevarul este ca in spatele unui concurs aparent simplu, sunt multe nopti nedormite si cam tot atatea emotii.

In acest an, echipa care ne-a reprezentat a avut o tema grea: realizarea unei campanii de advertising pentru noul nostru supliment: Kudika Lux. Partea masculina a echipei s-a speriat putin: e greu, poate chiar imposibil sa faci o campanie buna fara sa te indentifici cu publicul tau. Insa dupa primul hop, baietii au inceput sa inteleaga mai bine decat toata lumea ce inseamna femeia Kudika, ba chiar mai mult, au inceput sa se bucure de mediul plin de estrogeni pe care trebuiau sa il promoveze. In mod evident, nici fetele nu au intampinat dificulatati.

Cu o seara inainte de prezentarile oficiale, ne-am intalnit toti pentru a discuta ultimele detalii. Nu stiu cine era mai speriat: noi sau ei. E drept, clientul nu are foarte mult de pierdut intr-o asemenea competitie, insa atunci cand pui atat de mult suflet in munca ta si mai ales atunci cand vezi cat este de preocupata echipa, incepi sa simti iar fiorii primului interviu pentru job, primei sesiuni, entuziasmul inceputului. De altfel, va marturisesc sincer ca nu ma pot satura de Olimpiadele Comunicarii tocmai datorita acestei senzatii de tensiune, a adrenalinei si a placerii de a te afla (pe buna dreptate) printre cei mai buni studenti la comunicare ai momentului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.