Setari Cookie-uri

Cinci femei de stiinta exceptionale: Laureatele Premiilor Internationale FWIS

Ceremonia celei de-a 12-a editii a Premiilor internationale LOreal-UNESCO For Women in Science a avut loc la data de 3 martie, la sediul UNESCO din Paris, onorand cinci femei cercetator exceptionale. Cele cinci laureate, cate una din fiecare continent, au fost recompensate pentru excelenta activitatii de cercetare si pentru angajamentul puternic fata de meseria lor. Aceste premii ilustreaza determinarea Fundatiei LOreal si UNESCO de a pune in lumina femeile exceptionale din stiinta, care contribuie la schimbarea lumii.

Ceremonia celei de-a 12-a editii a Premiilor internationale L’Oreal-UNESCO “For Women in Science” a avut loc la data de 3 martie, la sediul UNESCO din Paris, onorand cinci femei cercetator exceptionale. Cele cinci laureate, cate una din fiecare continent, au fost recompensate pentru excelenta activitatii de cercetare si pentru angajamentul puternic fata de meseria lor. Aceste premii ilustreaza determinarea Fundatiei L’Oreal si UNESCO de a pune in lumina femeile exceptionale din stiinta, care contribuie la schimbarea lumii.

O ceremonie care sarbatoreste 5 femei, 5 cariere si 5 provocari mondiale

Juriul prestigios, al carui presedinte este Gunter Blobel, laureat al Premiului Nobel pentru Medicina in 1999, a apreciat in mod special activitatea a cinci femei de stiinta deosebite, care, prin activitatea lor de cercetare, ajuta la indentificarea solutiilor in fata provocarilor viitorului.

Africa si Orientul Mijlociu: Profesor Rashika El Ridi (Egipt), Profesor de Imunologie la Departamentul de Zoologie, Facultatea de Stiinte, Universitatea din Cairo.

“Pentru deschiderea drumului pentru identificarea vaccinului impotriva bolii parazite tropicale bilharzia, care afecteaza peste 200 de milioane de oameni.”

Asia si Pacific: Profesor Lourdes J. Cruz (Filipine), Profesor la Institutul de Stiinte Marine, Universitatea Philippines Diliman din Quezon City.

“Pentru descoperirea conotoxinelor produse de anumiti serpi marini, care pot fi utilizate ca medicamente calmante sau ca sonde farmaceutice pentru studeirea functiilor creierului.”

Europa: Profesor Anne Dejean-Assemat (Franta), Director de Cercetare la Institutul Pasteur si in cadrul Unitatii 579, specializata in biologie moleculara si celulara a tumorilor, din cadrul INSERM, Paris.

“Pentru elucidarea mecanismelor moleculare si celulare aflate la originea unor forme de cancer uman.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.