Setari Cookie-uri

Cinci femei de stiinta exceptionale: Laureatele Premiilor Internationale FWIS

Ceremonia celei de-a 12-a editii a Premiilor internationale LOreal-UNESCO For Women in Science a avut loc la data de 3 martie, la sediul UNESCO din Paris, onorand cinci femei cercetator exceptionale. Cele cinci laureate, cate una din fiecare continent, au fost recompensate pentru excelenta activitatii de cercetare si pentru angajamentul puternic fata de meseria lor. Aceste premii ilustreaza determinarea Fundatiei LOreal si UNESCO de a pune in lumina femeile exceptionale din stiinta, care contribuie la schimbarea lumii.

America Latina: Profesor Alejandra Bravo (Mexic), Profesor la Institutul de Biotehnologie, Universitatea Nacional Autonoma de Mexico din Cuernavaca.

“Pentru intelegerea mecanismelor toxinei bacteriale care actioneaza ca insecticid, fara a dauna mediului inconjurator.”

America de Nord: Profesor Elaine Fuchs (Statele Unite), Profesor de biologie celulara si dezvoltare la Universitatea Rockefeller din New York.

“Pentru descoperirea biologiei celulelor stem si a proceselor cheie implicate in dezvoltarea, mentinerea si repararea pielii.”

Un program de pionierat, care promoveaza femeile de stiinta care se implica in schimbarea lumii

Prin programul For Women in Science, L’Oreal si UNESCO promoveaza femeile care ajuta la schimbarea lumii prin activitatea lor de cercetare. Acesti oameni de stiinta raspund provocarilor mondiale, de la domeniul sanatatii la cel al mediului, pana la actiuni civice, fiind cheia pentru viitorul omenirii.

De curand, Prof. Elizabeth Blackburn si Prof. Ada Yonath, laureate ale editiei din 2008 a Premiilor L’Oreal-UNESCO “For Women in Science”, au primit Premiul Nobel pentru Medicina, respectiv Chimie. Recunoasterea excelentei acitivatii de cercetare a acestor femei prin decernarea unui premiu atat de prestigious reprezinta un semnal de incurajare pentru viitorul parteneriatului dintre L’Oreal si UNESCO.

In ultimii 12 ani, programul For Women in Science a recompensat 62 de laureate si 864 de bursiere. Astfel, programul a devenit o referinta pentru recunoasterea excelentei in cercetare, in toata lumea, si o sursa valoroasa de motivare si inspiratie pentru femeile din stiinta. In Romania, programul de burse nationale UNESCO L’Oreal Pentru femeile din stiinta a fost lansat in 2009, castigatoarea urmand sa fie desemnata la inceputul acestui an.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.