Setari Cookie-uri

Introvertitul si Networking-ul! Baba si Mitraliera?

Pentru multi activitatea de networking este perceputa ca o chestie plictisitoare, neinteresanta, mancatoare de timp si energie. De ce sa fie asa? Eu cred ca respectivii il considera astfel pornind de la impresia ca doar oamenii extrovertiti sunt buni la networking.

- Implica-te!

Cu siguranta fiecare dintre noi are minim o pasiune, un hobby, un interes, un 'ceva' despre care este in stare sa vorbeasca ore in sir. La o simpla cautare, 'prietenul google' de pilda ne poate directiona spre o multime de pagini cu grupuri de discutii, cu forumuri si evenimente privind oricare subiect. Partea frumoasa este ca aceste forumuri si grupuri de discutii ne dau posibilitatea de a participa la discutii din confortul casei noastre si fara a fi concret sub scrutarea ochilor interlocutorilor, o postura ce nu ne convine mereu. Odata ce ai inceput sa te implici in astfel de discutii cu cei avand preocupari comune, vei vedea cum fara de efort vei avansa sa discuti si despre alte subiecte, urmand un traseu ce duce spre o buna relationare, care te poate ajuta la gasirea unui job sau in business.

- Initiaza!

networking Creeaza tu un subiect, chiar un grup de discutii, organizeaza un eveniment, o actiune, fa ceva prin care oamenii sa vina la tine, sa te caute ei pe tine, iar nu tu pe ei. Procedand in acest fel nu va trebui ca tu sa-ti depasesti impasul 'spartului-de-gheata' , al initierii unei conexiuni cu cineva necunoscut. Vei fi uimit cat de usor vei aborda si forma astfel noi si benefice relatii.

- Desprinde-te de experientele neplacute in trecut!

Straduieste-te cat poti sa depasesti inevitabilele experiente negative cu relatii esuate sau terminate prost. Gandeste-te ca sta in puterea ta sa te schimbi, sa iti depasesti limitele, oricat de neplacut si neatragator ar arata trecutul tau.

Prin urmare, abilitatea de a face networkig e ceva ce se poate invata, nu trebuie sa te nasti cu un talent anume pentru a o practica cu succes. Odata ce vei incepe, iti vei da seama ca nu este atat de greu sau imposibil cum poate credeai. Chiar si o prea-frumoasa faptura poate aparea ca o sinistra dihanie atunci cand peste mintea omului se proiecteaza o imagine distorsionata de frica, de experiente anterioare nefaste sau de minciuni luate drept adevar.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.