Setari Cookie-uri

Care-i treaba cu Fifty Shades of Grey

Este posibil ca intrebarea -Ai citit Fifty Shades of Grey?- sa fi ajuns deja la urechile voastre. Si nu doar o singura data.

Eu am auzit despre carte de la buna mea prietena Rodica, care a reusit sa imi trezeasca imediat interesul, acesta intetindu-se pe masura ce tot mai multi oameni din jurul meu mi-au spus ca au auzit despre carte. Un moment de genul acelor perioade in care o stire face inconjurul lumii si toata lumea vorbeste despre acelasi lucru la birou, la cafea, la restaurant, la salon, la televizor sau, mai nou, pe Facebook. S-a intamplat sa aud despre ea chiar si la Istanbul. Si atunci, cum am avut doua zile libere, am si cumparat cartea. Trebuia sa aflu ce este atat de scandalos la ea!

Si am aflat... in aceeasi zi. Cele 620 de pagini au zburat efectiv in mainile mele. Am reusit sa o termin intr-o zi si mi-a parut rau ca nu aveam la indemana si al doilea volum (daca as fi stiut ca exista o legatura intre ele, l-as fi luat din primul moment). Din pacate, librariile nu sunt deschise si noaptea.
M-am distrat copios citind-o si descoperind-o pe scriitoarea E.L.James. Mi-a placut ca scrie atat de relaxat, ca este atat de indrazneata, dar si felul in care si-a construit personajele si a lasat suspansul sa curga de-a lungul capitolelor.

Citește și:

Long story short
Povestea tesuta in jurul lui Christian Grey, un tanar de succes din zilele noastre, si caracterul cu care scriitoarea l-a inzestrat pe acesta fac subiectul intregii carti. E.L.James a reusit sa redea barbatul perfect, despre care am visat fiecare dintre noi ca exista, caruia i-a pus pe umeri o povara atat de mare si de socanta, creand astfel o cutremuratoare poveste de dragoste. Si, cum intreaga carte este scrisa prin ochii si inima femeii care se indragosteste de acesta, veti gasi ca este extrem de usor sa empatizezi cu tanaraAnastasia Steele, personajul feminin. Multe dintre trairile ei va vor fi atat de cunoscute!
Daca ati citit-o, stiu ca ati stat cu sufletul la gura, adeseori suspinand, iar daca nu ati citit-o inca, o veti descoperi si va veti lasa uluite. Poate ca cel mai bine ar fi sa o incepeti in weekend.

De ce este considerata a fi scandaloasa
E.L.James nu s-a zgarcit deloc in descrierea scenelor de dragoste dintre cele doua personaje – a redat cat se poate de explicit saruturile si atingerile lor, partidele de dragoste, sex nebun sau fanteziile cu BDSM ale lui Christian si modul in care acestea se reflecta asupra Anastasiei. Daca la inceput ti se vor parea socante, te vei obisnui pe parcurs si le vei savura cu zambetul la urechi.
Faptul ca posesivitatea lui Grey devine un lucru de admirat, de dorit, timpul extrem de scurt in care se petrece totul intre cei doi, evolutia Anastasiei alaturi de misteriosul barbat si curajul pe care ea il capata in ceea ce priveste sexul sunt doar cateva dintre elementele care transforma cartea intr-una scandaloasa. In sensul pozitiv, desigur, si in raport cu realitatea zilelor noastre.

Citește și:

Cum sa te folosesti de 50 Shades of Grey
Pe principiul „cat traiesti, inveti”, as putea spune eu „cat citesti, inveti”. Si este perfect adevarat, daca reusesti sa extragi ceva pentru tine din fiecare delectare cu carti, filme, seriale sau vizite la expozitiile de arta. Daca esti atenta si dornica sa te lasi inspirata, atunci vei gasi cateva elemente foarte interesante pentru listele tale de „Asa da” si „Asa nu” in aceasta minunata trilogie.
Spre exemplu, stiai deja ca nu este asa de rau sa te arunci cu capul inainte intr-o aventura – cartea iti va reaminti acest lucru. Nu iti spun acum sa iesi in lume si sa iti cauti propriul Christian Grey, ci doar ca, uneori, merita sa iti asumi riscuri daca vibe-ul venit dinspre persoana cealalta este unul pozitiv. Daca esti intr-o relatie, sigur te vei simti inspirata sa incerci lucruri noi alaturi de iubitul sau sotul tau. Si este posibil sa inveti sa apreciezi altfel lucrurile si modul in care esti sau iti doresti sa fii iubita.

Citește și:

Si barbatii o citesc
Este adevarat, „Fifty Shades of Grey” nu este o carte doar pentru femei, desi actiunea este expusa prin ochii Anastasiei. Si barbatii se pot delecta la fel de bine ca noi cu subiectul cartii si, mai mult decat atat, pot profita de dezvaluirile autoarei pentru a intelege mai bine cum gandesc femeile, cum vor sa fie seduse, cum posesivitatea poate fi sexy,cum sa le cucereasca pe acestea in pat, de ce romantismul trebuie sa revina la modasi asa mai departe.

Eu tocmai am terminat de lecturat trilogia si va promit ca nu va va dezamagi. In volumele „Fifty Shades Darker” (Cincizeci de umbre intunecate) si „Fifty Shades Freed” (Cincizeci de umbre descatusate), actiunea devine mai fierbinte, iar suspansul atinge puncte tot mai inalte.

Cred eu ca suntem martorii unui fenomen extrem de interesant - E. L.James reuseste intr-un timp atat de scurt sa transforme literatura erotica in ceva cool si obisnuit. In curand, poate ca oamenii vor discuta mai relaxati despre sex, femeile vor prinde curaj sa dezvaluie mai multe prietenelor lor, iar cuplurile vor intelege ca este sanatos sa presari ceva piper in intimitatea asternuturilor.

Citește și:

Astept cu nerabdare filmul si sunt extrem de curioasa sa vad cine sunt personajele.
Pana atunci, referitor la isteria creata de personajul Christian Grey si influenta trilogiei, imi aduc aminte de concluzia extrem de amuzantaa prietenei mele Amalia, pe cand discutam la un pranz, care spunea ceva de genul „barbatii destepti si Managerii tineri, preferabil cu o drama la activ, o sa fie la moda; barbatii au sa fie mai motivati sa reuseasca in viata si mai inspirati in cuceriri si alegerea restaurantelor, iar noi, femeile, putem accepta, in sfarsit, ca ne place ca iubitii nostri sa fie gelosi si ca vrem sa fim venerate. Probabil ca fotbalistii nu vor mai avea cautare o perioada...”

Astept cu drag sa o cititi si sa imi scrieti si voi parerile voastre.

Cu drag,
Tatiana

www.tatianamarinescu.net

foto main: Subbotina Anna, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.