Setari Cookie-uri

Tincuta Baltag: 'Il bateam la cap pe dl Patriciu cu tot felul de cereri de donatii '

Prima oara i-am descoperit blogul. M-a impresionat, m-a captivat si m-a inlacrimat. Mai apoi, mi-am dorit sa cunosc femeia din spatele faptelor bune savarsite prin intermediul fundatiei pe care o conduce. Va invit sa o cunoastem impreuna pe Tincuta Baltag, directorul general al Fundatiei Dinu Patriciu.

Eu una de exemplu regret acum, cu mintea de la 30 de ani, ca nu am plecat sa imi fac studii in strainatate. E foarte adevarat ca nu aveam deloc bani, parintii mei sunt oameni simpli, nu si-ar fi permis niciodata sa ma ajute cu asa ceva, dar poate as fi facut rost de vreo bursa, as fi putut lucra acolo, cine stie. Si cand ma refer la beneficiile studiului in strainatate nu ma refer numai la calitatea mult mai buna a educatiei in general, a informatiilor pe care le primesti. Nu.. eu ma refer la o cu totul alta experienta de viata. Alta cultura, alta limba, alte obiceiuri.. Sunt lucruri care te pregatesc mult mai bine pentru viata si mai ales pentru cea profesionala.


Multe dintre cititoarele noastre ar vrea sa se implice in caritate insa nu stiu cum. Ce le poti sfatui?

Le-as sfatui in primul rand sa se intereseze care sunt organizatiile neguvernamentale serioase din zona lor de domiciliu. Prin organizatii serioase ma refer la acele organizatii care sunt „pe piata” de cel putin 2 ani de zile, au programe durabile, au un website actualizat si publica rapoarte anuale.

Trebuie sa se intereseze ce posibilitati sunt de colaborare, poate au nevoie de voluntari. Daca sunt persoane mai instarite, atunci pot sustine chiar cu bani un anumit proiect fata de care se simt atrase. Sunt multe fundatii in Romania si din pacate foarte multe au probleme mari in a atrage fonduri. In Romania nu exista o cultura a donatiilor cum este in America de exemplu unde fiecare familie doneaza cam 10% din venituri catre astfel de organizatii. Dar este la fel de adevarat ca nici nivelul de trai in Romania nu este comparabil cu cel din America. Insa lucrurile sunt pe drumul cel bun.

Ce iti place sa faci in timpul liber?

Imi place sa lucrez prin gradina. M-am mutat anul trecut la casa si viata mea s-a schimbat foarte mult de atunci. Imi place sa ud gazonul in fiecare seara, sa plantez bulbi primavara, sa curat trandafirii. Ma joc cu cainii: un ciobanesc german si o maidaneza pe care am cules-o de pe autostrada. Cat de des pot, citesc. Am descoperit o scriitoare chiliana foarte buna, imi plac mult cartile ei: Isabel Allende. Si cateodata mai ies in club cu amicii mei si dansez.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.