Setari Cookie-uri

Aerosmith, istoria unei legende

Aerosmith, trupa cu cele mai mari vanzari din istoria muzicii (aproximativ 160 de milioane de albume vandute in toata lumea) va canta pentru publicul din Bucuresti pe 18 iunie la Zone Arena. Pana atunci, va propun sa urmarim evolutia formatiei rock.

“Done with the Mirrors” apare in 1985 si este promovat de casa de discuri Geffen Records. Albumul nu s-a bucurat de multe aprecieri din partea specialistilor si a fanilor, castigand doar Discul de Aur. In plus, nicio piesa de pe disc nu a reusit sa devina hit.

In 1986, Steven Tyler a iesit victorios din lupta impotriva drogurilor, terminand programul de reabilitare la o clinica. Toti ceilalti membri ai formatiei i-au urmat exemplul.

Odata cu aparitia materialului “Permanent Vacation” ( septembrie 1987), formatia isi recapata fanii si denumirea de “Cea mai buna formatie hard-rock”. Albumul devine cel mai bine vandut album al trupei (s-au vandut 5 milioane de exemplare doar in Statele Unite).

Piesa “Dude Looks Like a Lady” ajunge pe locul 20 in Billboard Hot 100 si aduce formatiei doua premii in cadrul galei MTV Music Awards: Cel mai bun videoclip si Cea mai buna reprezentatie pe scena intr-un videoclip.





Albumul “Pump” a fost lansat in septembrie 1989 si s-a bucurat de un adevarat succes, fiind albumul care castiga cele mai multe discuri de platina. Piesele “What It Takes”, “Janie’s Got a Gun” si “Love in an Elevator” au reusit sa ajunga in Top Ten, iar “The Other Side” in Top 30.

Aerosmith a castigat primul Grammy pentru categoria Best Rock Performance by a Duo or a Group pentru hit-ul “Janie’s Got a Gun”. Formatia pleaca intr-un turneu (Pump Tour, timp de 12 luni) care se incheie cu un concert in Australia (octombrie 1990).

In luna noiembrie a anului 1991 trupa a aparut intr-un episod al serialului american The Simpsons, “Flaming Moe’s”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.