Setari Cookie-uri

Aerosmith, istoria unei legende

Aerosmith, trupa cu cele mai mari vanzari din istoria muzicii (aproximativ 160 de milioane de albume vandute in toata lumea) va canta pentru publicul din Bucuresti pe 18 iunie la Zone Arena. Pana atunci, va propun sa urmarim evolutia formatiei rock.

Pentru versurile melodiilor de pe albumul “Get a Grip”, lansat in 1993, trupa a colaborat cu mai multi scriitori de versuri profesionisti. Materialul a ajuns direct pe locul I si s-a vandut in peste 7 milioane de copii in doar doi ani. Piesele “Livin’ on the Edge” si “Crazy” au primit premiul Grammy pentru Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal in 1994, respectiv 1995.



Tim Collins a fost concediat din functia de manager fiind suspectat de faptul ca vrea sa destrame trupa. In luna martie a anului 1997 a fost lansat “Nine Lives”, care a castigat doua Discuri de Platina in Statele Unite.

L a gala premiilor American Music Awards Aerosmith apare acompaniata pe scena de mai mult artisti de la Cirque du Soleil pentru interpretarea piesei “Jaded” de pe albumul “Just Push Play”.

Materialul “O, Yeah” este al optulea album si primeste doua Discuri de Platina. Trupa pleaca in turneul “Girls of Summer Tour” avandu-i in deschidere pe Kid Rock si Run – D.M.C. In anul 2002 MTV organizeaza un concert special, concert in care numerosi cantareti au interpretat hiturile baietilor: Pink (“Janie’s Got a Gun”), Shakira (“Dude, Looks Like a Lady”), Kid Rock (“Mama Kin” si “Last Child”), Train (“Dream On”) si Papa Roach (“Sweet Emotion”).

In anul 2003 este lansat albumul “Honkin’ On Bobo”, in colaborare cu producatorul Jack Douglas. In decembrie 2004 apare si un DVD (“You Gotta Move”), iar doi ani mai tarziu intra pe piata dublul album “Rockin’ The Joint”.

Turneul “Rockin’ The Joint Tour” incepe de pe 30 octombrie 2005, iar in deschidere concerteaza Lenny Kravitz.

Turneul “Cheap Trick” este anulat din cauza problemelor medicale ale lui Tyler, care are nevoie de operatie la gat. In luna august a aceluiasi an, Tom Hamilton paraseste temporar trupa pentru a se vindeca de cancer la gat si este inlocuit de David Hull.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.