Setari Cookie-uri

Frumusetea la romani: Studiul care da peste cap legile atractiei

Spune-mi cat de frumoasa crezi ca esti ca sa-ti spun ce noroc ai in dragoste.

Un procent semnificativ dintre romani - 80% - se declara mai mult decat multumiti de aspectul lor fizic, potrivit unui studiu realizat de ISA Center, o companie de cercetare de piata din Romania, si remis de Mediafax.

Studiul ISA Center a fost realizat in primavara anului 2011, pe un esantion de 523 de respondenti - dintre care 274 de femei - reprezentativ pentru populatia urbana - orase cu peste 50.000 de locuitori -, cu varsta intre 20 si 65 de ani. Eroarea maxima este de plus-minus 4%. Maniera de realizare a studiului a fost interviul fata in fata, la domiciliul respondentului.

Cei mai multi care au spus ca sunt atractivi din punct de vedere fizic sunt femeile, tinerii cu varste cuprinse intre 20 si 39 de ani si persoanele necasatorite.

Pentru jumatate dintre romani, ochii sunt punctul forte, urmati de proportiile corpului si de aspectul ingrijit al parului. In ceea ce-i priveste pe barbati, acestia considera ca foarte important pentru a fi atractivi este alura sportiva.

Citește și:

Daca studii recente de piata au aratat ca sumele alocate de romani achizitionarii de produse pentru igiena sunt printre cele mai mici din Europa - doar 4% din bugetul anual al unui roman este destinat cheltuielilor pentru igiena si sanatate, potrivit datelor INS din iunie 2012 - datele recentului studiu le contrazic. Astfel, pasta de dinti este folosita de 96% dintre romani, sapunul de 95% dintre ei, in timp ce deodorantul este utilizat de 83% dintre romani. Nici parfumul sau apa de parfum nu lipsesc din ritualul de ingrijire zilnica al romanilor, peste trei sferturi dintre ei sustinand ca il folosesc cu regularitate. Iar, daca barbatii spun ca foarte importanta pentru ei este pasta de ras, peste jumatate dintre femei - 60% - nu se lipsesc de crema de fata si 54% folosesc in fiecare zi crema de maini. Demachiantul, insa, face parte din rutina zilnica doar la 47% dintre romance.

Citește și:

Nu la fel de optimiste sunt, insa, datele privitoare la grija pe care romanii o acorda ingredientelor din care sunt realizate produsele de infrumusetare. Numai 12% dintre femei sunt atente la ce contin cosmeticele pe care le folosesc, ele incercand sa le evite mai cu seama pe acelea care au in compozitie parabeni si saruri de aluminiu.

La capitolul dentitie, romanii nu stau prea bine. Numai 40% dintre ei au toti dintii naturali, in timp ce implantul dentar este considerat o optiune pentru doar 9% dintre conationali.

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.