Designerii casei Dolce&Gabbana, la inchisoare!

Designerii casei Dolce&Gabbana, la inchisoare!

Lumea din fashion e in stare de soc.

Designerii italieni Domenico Dolce si Stefano Gabbana au fost condamnati, miercuri, de Tribunalul din Milano la o pedeapsa de un an si opt luni de inchisoare pentru frauda fiscala, a anuntat presa italiana, citata de AFP, potrivit Mediafax. Retail jobs

Parchetul ceruse la sfarsitul lunii mai o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare, in acest proces, in prima instanta. Dupa ce au aflat decizia instantei, avocatii apararii au anuntat ca vor face apel, fapt care suspenda executarea pedepsei.

Cei doi stilisti italieni, printre ai caror clienti se afla numeroase vedete de prim rang precum Beyonce si Madonna, au respins intotdeauna acuzatiile care le-au fost aduse.

Verdictul anuntat miercuri ii condamna pe Domenico Dolce si Stefano Gabbana si la plata unei amenzi catre fiscul italian in valoare de 500.000 de euro.

In acelasi proces, in afara de cei doi creatori de moda, alti patru acuzati au fost condamnati la pedepse de cel putin doi ani de inchisoare cu suspendare. Printre acestia se afla fratele lui Domenico Dolce, Alfonso, si alti manageri ai casei italiene. Un al cincilea acuzat, Antoine Noella, a fost achitat.

Cei doi creatori de moda sunt acuzati de frauda fiscala prin intermediul unei serii de firme fantoma - inclusiv Gado, un acronim al numelor lor de familie - din Luxemburg, in 2004 si 2005, carora le-au incredintat controlul asupra marcilor din grupul lor, cu scopul de a evita fiscul italian, in conditiile in care acele firme erau in realitate administrate din Italia.

Tribunalul din Milano a retinut impotriva celor doi stilisti un singur delict, din cele doua, de care erau invinuiti, "nedeclararea anumitor venituri", renuntand la acuzatia de "declaratie falsa de venituri". In plus, din suma de 1 miliard de euro de care cei doi creatori au fost acuzati, initial, ca au sustras-o de la fiscul italian, tribunalul a retinut in final doar nereguli in valoare de 200 milioane de euro.

Inainte de pronuntarea verdictului, procuroarea Laura Pedio a vorbit, miercuri, de "o frauda fiscala sofisticata si certa", dovedita prin "probe solide ca o stanca".

Ea a considerat ca "cei doi stilisti au participat activ, semnand contracte de cesiune a marcii". Gado, potrivit parerii sale, era "un fel de nebuloasa care avea consistenta unui gaz".

In timpul rechizitoriului, un alt procuror din acest proces, Gaetano Ruta, a spus ca "Gado era o constructie artificiala, al carei obiectiv consta in realizarea unui avantaj fiscal care a fost in final obtinut".

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri