Setari Cookie-uri

Cercetatorii dezvaluie secretul mariajului perfect!

Descoperirea la care nimeni nu se astepta.

O variatie a unei gene din ADN-ul partenerilor poate fi responsabila de succesul sau esecul unei casnicii, potrivit unui nou studiu realizat de psihologii americani, informeaza dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.

Unii oameni spun ca secretul unei casnicii fericite este compromisul sau faptul de a nu merge niciodata la culcare suparat pe partenerul de viata, dar psihologii americani au declarat recent ca un mariaj reusit poate depinde de ADN-ul partenerilor.

foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Acestia cred ca o gena implicata in reglarea serotoninei, "hormonul fericirii", poate prezice cat de mult pot afecta emotiile relatiile. Studiul realizat de Universitatea Berkeley din California si Universitatea Northwestern ar putea fi primul care sa faca o legatura intre genetica, emotii si satisfactia maritala, potrivit cercetatorilor.

Citește și:

Psihologul Robert W. Levenson, unul dintre autorii studiului, a declarat: "Un mister de lunga durata este ce ii face pe unii soti sa aiba un mariaj armonios si pe altii sa fie atat de orbi? Cu ajutorul acestor noi descoperiri, intelegem acum mai multe despre ce determina importanta emotiilor pentru diferiti oameni".

Asadar, cercetatorii au gasit o legatura intre satisfactia in cadrul relatiei si o varianta de gena cunoscuta sub numele de 5-HTTLPR. Toti oamenii mostenesc o copie a acestei gene de la fiecare parinte.

Participantii la studiu cu doua gene 5-HTTLPR scurte s-au dovedit a fi cei mai nefericiti in casniciile lor, cand au avut o serie de emotii negative, precum furie si dispret, si cei mai fericiti cand au fost resimtite emotii pozitive, precum umor si afectiune.

In schimb, aceia cu una sau doua gene 5-HTTLPR lungi au fost mai putin deranjati de emotiile din casniciile lor.

Citește și:

Kudika
10 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.