Setari Cookie-uri

Ghicesti care este cuvantul anului 2013?

Cel mai celebru cuvant al acestui an. Sigur nu te asteptai la asta!

"Selfie" - autoportret fotografic realizat cu un telefon mobil si publicat apoi online pe retelele de socializare - a fost ales cuvantul anului 2013 de editorii Dictionarelor Oxford, lucrari de referinta ale limbii engleze, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

"Selfie" a fost preferat in fata cuvantului "twerk", termen ce desemneaza un dans lasciv, facut celebru de cantareata Miley Cyrus, si a cuvantului "binge-watch", termen ce desemneaza vizionarea-maraton a unor programe TV, potrivit unui comunicat emis marti de editorii acestor dictionare prestigioase.

Editorii Oxford Dictionaries, care utilizeaza un instrument de cautare capabil sa analizeze aproape 150 de milioane de cuvinte englezesti folosite pe internet in fiecare luna, au descoperit faptul ca folosirea termenului "selfie" a crescut cu 17.000% in ultimele 12 luni.

Citește și:

Potrivit aceleiasi surse, prima aparitie cunoscuta a acestui cuvant dateaza din 2002, pe un forum online australian.

"Retelele de socializare au contribuit la popularizarea termenului, iar hashtagul «#selfie» a aparut pe site-ul specializat in partajarea de fotografii Flickr inca din 2004", a declarat Judy Pearsall, director editorial al Oxford Dictionaries.

"Insa utilizarea sa s-a raspandit foarte mult abia incepand din 2012, atunci cand «selfie» a fost folosit in mod curent in mass-media", a adaugat ea.

foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.