Setari Cookie-uri

Socant: Inchirierea orfanilor, trendul "DUREROS" printre vedetele din Romania

Actiune nemiloasa in randul vedetelor.

Liana Stanciu este vedeta care da startul unei actiuni “fara suflet”. Aceasta vrea sa intre in randul vedetelor de la Hollywood asa ca a hotarat ca de Craciun “sa inchirieze” un copil de la un centru de plasament pentru cateva zile.

Liana si sotul sau, Mita (solistul de la Bere Gratis) vor sa ii ajute pe copiii orfani si doresc ca de Craciun sa ia acasa un copil pentru a ii arata ce inseamna familie, informeaza Cancan.

Chiar daca sunt multi care incurajeaza aceasta initiativa, psihologii sunt, totusi, de o alta parere: in cele cateva zile in care copilul este dus acasa, starea emotionala are mult de suferit. Acesta descopera iubirea si caldura unei familii, insa imediat ce ajunge sa se obisnuiasca, este trimis acolo unde ii este locul – in centrul de plasament.

Foto: Facebook

Nadine a postat pe pagina personala de Facebook un mesaj pentru toate vedetele „care se gandesc sa inchirieze cateva zile un orfan”:

Citește și:

Asa-i trebuie orfanului ! sa priceapa o data ca viata nu este numai cruda, dar il mai si batjocoreste. Nu exista moment mai bun, decat Sarbatorile de iarna. Romanii cu copii plictisiti acasa, aduc pentru vre-o doua , trei zile, niste copii de la casa de copii, pentru a le tine odraslelor companie, sa aibe si ei cu cine sa socializeze !... cine ? orfanii?? Da ! de asta duc lipsa, de socializare… ( traiesc cu zecile laolalta) si totodata, sa aibe parte de o masa calda… ( la cantina orfelinatului nu se servesc sandwichuri, ci multe cazane de mancare CALDA!)

Si daca se plictiseste tatal, propun sa luati tot de acolo, o fata de 18 ani, de ce nu ? oricum nu au un cuvant de spus, “inchiriatorii”decid cand ii i-au si cand ii aduc inapoi.

Motiveaza ca poate asa se vor incuraja adoptiile… Pe bune ! ?! Om , incult si fara inima, in trei zile iti dai seama ca vrei sa adopti un copil care sigur face pipi noaptea in pat? Un copil care sigur trezeste toata casa cu plansetele cauzate de cosmaruri? Un copil ce mare parte din timp, il va petrece sub masa, fiind singurul loc care ii va da un sentiment de siguranta? Nu va fi nimeni convins sa adopte pe nimeni. ..Daca esti o fiinta rationala si responsabila, nu astepti Craciunul ca sa-ti asortezi orfanul cu statutul de samaritean si sa-l dai o tura prin vecini, sa vada blocul ce “om” esti tu.

Citește și:

Au indrazneala sa se asocieze cu vedetele de afara care fac acelasi lucru… Cat de cretin sa fii sa nu iti dai seama de cata terapie au parte copiii orfani din America, de cat traning au parte inainte, “inchiriatorii” de copii. Nu au voie sa i-a copii acasa pana nu au dezvoltat o relatie, demonstrata si supervizata in ani !! Acelor copii li se explica de ce pleaca pentru perioada de cateva zile, li se explica , ca desi nu sunt adoptati, ei sunt la fel de importanti pentru familie. Nimeni nu risca, ca acei copii, sa retraiasca abandonul, in fiecare an, inca o data si inca o data. Este periculos !! trauma abandonului duce la suicid si abuzul de stupefiante( pt a anestezia durerea abandonului/respingerii)

Va spun din surse sigure, acel copil, se va intreba cu ochii pe geam, IN FIECARE ZI, de ce l-au adus inapoi? Ce este in neregula cu el daca nici aceasta famile nu-l vrea? De ce ,daca au deja un copil, nu il vor si pe el? Le-ar putea promite ca nici nu o sa-si dea seama ca exista, doar sa-l pastreze? “Samaritenii “ dezinformati, ar trebui sa simta un minut, deznadejdea si singuratatea pe care o simte acel copil intors dupa trei zile dintr-o familie. S-ar prabusi de durere. Din pacate, va spera ca vor veni inapoi dupa el, va spera in fiecare zi. Vor trece anii si samariteanul…va deveni inca on om inrait si neiubit. SOLUTIA ! fi o prezenta constanta in viata lui de orfelinat , dute saptamanal, dezvolta o relatie de prietenie, castiga-I increderea, pregateste-l pentru viata, prin povete si incurajari. Invita-l la un film, teatru, concert. Cadourile trebuie sa fie simbolice ( altfel va trebui sa lupte in fiecare ceas sa le protejeze). Dupa ani, invita-l acasa. Este important sa aibe si el un cuvant de spus. Nu este marioneta nimanui."

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.