Setari Cookie-uri

Meniu de spion: Ce mananca James Bond

E cunoscuta placerea cu care mananca James Bond, la orice ora, sfidand orice regula asociata dietelor. De fapt, regulile nici nu mai conteaza cand ai vodca si sampanie la masa.

comunicat de presa:

James Bond este – de-a lungul filmelor din franciza – un personaj destul de conservator cu alegerile culinare. Daca exista un fel preferat de mancare, acela este omleta cu bacon sau carnati. Desigur, fanii adevarati stiau deja ca spionul lor drag adora mancarea oamenilor simpli, chiar daca, uneori, consuma cu placere caviar cu vodca.

E cunoscuta placerea cu care mananca James Bond, la orice ora, sfidand orice regula asociata dietelor. De fapt, regulile nici nu mai conteaza cand ai vodca si sampanie la masa.

Micul-dejun

Cand se afla in Londra, Bond incepe ziua cu o rutina care include ziarul “The Times” , doua cesti de cafea foarte tare, un ou fiert moale (3 minute si jumatate), paine integrala prajita, unt, gem de capsune si miere.

Rutina matinala se schimba, insa, o data cu orasele si tarile in care se afla Bond. Un mic dejun tipic include cafea, paine prajita si oua. Singura exceptie a fost in Istanbul, in “Din Rusia, cu dragoste”, unde Bond s-a delectat cu iaurt, smochine si cafea turceasca.

Citește și:

Pranz

Daca se afla la MI6, cel mai popular spion ia pranzul la cantina pentru angajati. Uneori iese in oras la pranz, la restaurantul “Scott’s”, unde il insoteste amicul sau Bill Tanner sau secretara acestuia, Mary Goodnight. Aici, in general, Bond alege crab sau potarniche fripta si bea sampanie.

In Istanbul, de exemplu, Bond degusta sardine si isi face de cap cu un Doner Kebab (cu carne de miel si multa ceapa), adica un fel de saorma.

Cina

De multe ori, Bond incheie ziua cu friptura de vitel si cartofi prajiti sau cu vita cu salata de cartofi. In “Moonraker” (un clasic al francizei, din 1979), Bond ia cina in Londra la clubul Blades unde consuma sparanghel cu sos olandez, cotlet de miel cu mazare si cartofi noi si, la desert, o felie de ananas.

Cand se afla in misiune, spionul alege cina si in functie de cultura tarii: languste in Franta, tagliatele in Italia, crab in Statele Unite.

Citește și:

In “Diamante pentru totdeauna” Bond se afla in New York si ia masa de seara la restaurantul 21 Club, alaturi de Tiffany Case. Aici se infrupta cu caviar si cotlete cu sparanghel. In seara urmatoare isi face de cap la Voisin cu doua pahare de vodca martini, oua benedict si capsune.

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.