Prima carte scrisa de papa Francisc va aparea in Romania

Prima carte scrisa de papa Francisc va aparea in Romania

Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Prima carte scrisa chiar de papa Francisc.

Editura Trei va publica, in luna ianuarie, prima carte scrisa de papa Francisc, "The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli (Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli)", volumul urmand sa apara in limba romana simultan cu lansarea sa la nivel mondial, informeaza Mediafax.

Grupul Editorial Trei a anuntat, marti, ca a cumparat drepturile de publicare a cartii "The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli (Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli)", scrisa de cel de-al 266-lea papa al Bisericii Romano-Catolice.

In acest volum, pornind de la propria sa experienta ca preot si pastor, papa Francisc dezvaluie temeiul invataturilor sale: indurarea, mila, milostivirea. El intra intr-un "dialog profund, simplu si intim" cu cititorii, prin intermediul lui Andrea Tornielli, jurnalist si expert vaticanist, informeaza editura Trei.

De asemenea, "The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli" este o carte pentru oricine se afla in cautarea "unui sens in viata", a "unui drum de pace" sau a "vindecarii ranilor fizice si spirituale". Totodata, cartea este dedicata atat celor din interiorul bisericii, cat si celor din afara sa.

In acest volum, papa Francisc explica motivele pentru care a decretat 2016 "Anul Sfant al Milostivirii", cunoscut ca un an jubiliar, numit astfel pentru binecuvantarea si iertarea primite de la Dumnezeu.

Editura Trei va publica volumul in cursul lunii ianuarie, simultan cu lansarea cartii la nivel mondial.

"Intr-o lume marcata de viteza si, prin urmare, de neputinta de a ne gasi un raspuns prompt la intrebarile iscate de sensul actiunilor noastre, de rostul fundamental pe care fiecare dintre noi este dator sa si-l defineasca in viata, avem nevoie si astazi, asa cum am avut in orice alt moment al istoriei, de un ghid spiritual. De o voce inteleapta care sa ne insoteasca de-a lungul aventurii spirituale pe care o traim zi de zi.

Un indrumator care sa ne ajute sa ne definim si armonizam scopurile in raport cu responsablitatea fata de ceilalti. Papa Francisc ne invita la acest dialog ideatic intim, printr-o marturisire care porneste de la el catre noi, investindu-ne astfel cu forta de a ne confrunta cu noi insine si cu provocarile carora suntem nevoiti sa le facem fata", a declarat Magdalena Marculescu, directorul editorial al Trei.

foto prima pagina: Halfpoint, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri