Setari Cookie-uri

Lista completa a castigatorilor la gala de decernare a Globurilor de Aur 2016

Castigatorii Globurilor de Aur 2016: The Revenant, cel mai apreciat film.

Lungmetrajul "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant" este marele invingator al celei de-a 73-a gale de decernare a Globurilor de Aur, unde pelicula regizata de Alejandro González Iñárritu s-a impus, duminca, la trei categorii principale, informeaza Reuters, potrivit Mediafax.

Astfel, duminica seara, la Los Angeles, in cadrul unei gale ce a fost marcata de numeroase surprize, hohote de ras si glume ireverentioase rostite de prezentatorul evenimentului - actorul britanic Ricky Gervais -, lungmetrajul "The Revenant" a triumfat la categoriile "cel mai bun film-drama", "cel mai bun regizor" (Alejandro González Iñárritu) si "cel mai bun rol principal masculin intr-un film-drama" (Leonardo DiCaprio).

Citește și:

Regizorul Alejandro González Iñárritu, in discursul sau de acceptare a premiului pentru regie, a multumit organizatorilor si a rememorat momentele dificile din timpul filmarilor de la aceasta pelicula, cand temperaturile coborau adeseori sub zero grade Celsius. "Durerea este temporara, dar filmul va dura pentru totdeauna", a spus cineastul.

Lungmetrajul "Martianul/ The Martian", o veritabila aventura spatiala, este un alt invingator al galei de duminica, unde pelicula regizata de Ridley Scott s-a impus la categoriile "cel mai bun film-comedie/ musical" si "cel mai bun rol principal masculin intr-un film - comedie/ musical" (Matt Damon).

Jennifer Lawrence a fost desemnata cea mai buna actrita de comedie pentru portretizarea inventatoarei lui Miracle Mop in filmul "Joy", iar Brie Larson, in varsta de 26 de ani, a invins-o pe "veterana" Cate Blanchett si a castigat primul trofeu major din cariera, impunandu-se cu rolul pe care l-a interpretat in drama "Room".

Citește și:

Drama despre o poveste lesbiana "Carol" si comedia despre Wall Street "The Big Short", care conduceau in topul filmelor cu cele mai multe nominalizari inainte de ceremonia de duminica, au plecat acasa cu mana goala, la fel ca mult laudatul film "Spotlight", ce prezinta o ancheta a unui prestigios cotidian american despre abuzurile sexuale comise de preotii catolici.

Printre ceilalti castigatori ai galei de duminica seara s-a aflat si Sylvester Stallone, care a fost ovationat in picioare de participanti, in momentul in care a fost desemnat cel mai bun actor in rol secundar. Stallone a reluat rolul legendarului pugilist Rocky Balboa in filmul "Creed" si, gratie acestei interpretari, l-a invins pe marele favorit al categoriei respective - Mark Rylance, nominalizat pentru rolul din "Bridge of Spies".
"Steve Jobs", o controversata prezentare a vietii cofondatorului companiei Apple, care a dezamagit in box office in ciuda unor cronici elogioase, a castigat doua Globuri de Aur, prin actrita Kate Winslet si scenaristul Aaron Sorkin.

Citește și:

Prezentam mai jos lista completa a castigatorilor premiilor Globul de Aur din 2016:

Cel mai bun film - drama: "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant"
Cel mai bun film - comedie/ musical: "Martianul/ The Martian"
Cea mai buna regie: Alejandro G. Iñárritu ("The Revenant")
Cel mai bun rol principal masculin intr-un film - drama: Leonardo DiCaprio ("The Revenant")
Cel mai bun rol principal masculin intr-un film - comedie/ musical: Matt Damon ("The Martian")
Cel mai bun rol principal feminin intr-un film - drama: Brie Larson ("Room")
Cel mai bun rol principal feminin intr-un film comedie/ musical: Jennifer Lawrence ("Joy")
Cel mai bun actor intr-un rol secundar intr-un lungmetraj: Sylvester Stallone ("Creed")
Cea mai buna actrita in rol secundar intr-un lungmetraj: Kate Winslet ("Steve Jobs")
Cel mai bun scenariu: Aaron Sorkin ("Steve Jobs")
Cel mai bun film de animatie: "Inside Out"
Cel mai bun film strain: "Son of Saul"
Cea mai buna coloana sonora: Ennio Morricone ("The Hateful Eight")
Cel mai bun cantec: "Writing’s on the Wall" din filmul "Spectre"

Citește și:

sursa foto prima pagina: Youtube

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.