Setari Cookie-uri

Interviu exclusiv cu Alexandra Usurelu

Cantecele mele vorbesc despre oameni si emotii, nu despre lucruri.

Alexandra Usurelu este una dintre cele mai apreciate cantarete din Romania; noi am avut ocazia de a vorbi cu tanara cu voce de inger despre piesele pe care le compune, despre emotii si despre iubire.

1. Sa fie "Suflet, ramai pur" o replica la ceea ce se intampla astazi cand, parca, materialul a luat locul spiritualului?

"Puritatea este o stare catre care tindem voluntar. Cantecele mele vorbesc despre oameni si emotii, nu despre lucruri. Nu este o replica la nimic, este mai mult o rugaminte, adresata sufletului meu si al fiecaruia."

2. Hai sa vorbim putin si despre videoclipul piesei. Locatiile sunt absolut fantastice - vulcanii Sinabung si Sibayak din Sumatra. De ce aici?

"Nordul Sumatrei este, in viziunea mea, granita dintre umbra si lumina. Localnicii au fost incercati de multe dezastre naturale, unul fiind Tsunami-ul din 2004. ”Suflet, ramai pur!” este cantecul despre cei care aleg sa ramana impreuna prin oricate greutati ar trece. Acolo, in locurile unde am filmat, am cunoscut oameni care si-au pierdut casele sau pe cei apropiati, dar au ramas impreuna cu cei pe care ii iubesc. Sunt oameni pentru care jumatatea lor a devenit casa lor."

Citește și:

3. Cum este muzica ta? Cui se adreseaza ea?

"Muzica mea este solara, feminina si se adreseaza oamenilor care isi aleg singuri muzica pe care o asculta, oameni educati si sensibili, care isi mai fac timp si pentru ei si sufletul lor."

4. Ai lansat de Ziua Femeii aceasta piesa "Suflet, ramai pur" care se va gasi pe cel de-al doilea album al tau. De ce aceasta zi? Ce ai vrut sa transmiti prin asta?

"Pentru mine, 8 martie este una din cele mai frumoase zile din an si cred ca nu intamplator in acea zi sarbatorim Ziua Femeii. Daca scriem cifra 8 la orizontala, aceasta inseamna infinit, iar eu cred ca fiecare femeie inseamna infinit de bunatate, frumusete, caldura.

Mi-am dorit sa sustin concertul de lansare a acestui cantec pe 8 martie, pentru ca am vrut sa fie un dar pentru toate femeile."

5. Ce inseamna rafinament in muzica?

Citește și:

"In opinia mea, rafinament inseamna distinctie, delicatete, subtilitate a simtirii. O prezentare rafinata a unui concert, pentru mine inseamna atentie mare la detalii, respect pentru public si decenta, fara a epata."

6. Esti un artist boem, un artist profund. La fel este si femeia Alexandra Usurelu? Ce faci cand nu faci muzica?

"Muzica iti da privilegiul de a simti si de a trata altfel unele lucruri. Daca simt sau gandesc altfel acasa? Nu, sunt acelasi om. Pe scena transmit ceea ce simt si sunt in fiecare zi.

Cand nu cant, imi gasesc greu rostul. Tocmai de aceea, tot ce fac in afara scenei are legatura tot cu muzica si concertele. In ultimii 3 ani jumatate am sustinut 300 de concerte si fiecare dintre ele a fost singular. Mi-am dorit si am muncit incat fiecare concert sa fie o poveste si sper ca au simtit asta si spectatorii."

Citește și:

7. Esti un artist cu greutate, un artist cu substanta. Care sunt planurile pe care le ai in urmatoarea perioada?

"Cu siguranta, cel de-al doilea album al meu este cel mai mare proiect al acestui an, dar vrem ca pana la finalul anului sa readucem in fata publicului si concertul simfonic ”PUR”, sustinut pe 18 ianuarie in Sala Mare a Teatrului National, un concert care a foarte apreciat de publicul meu."

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.