Setari Cookie-uri

Cum folosim uleiurile vegetale pentru par si scalp

Am auzit toate despre beneficiile diferitelor uleiuri vegetale bio pentru hidratarea si refacerea parului, dar de la vorba la fapta este cale lunga, asa ca pentru multe dintre noi raman doar niste produse despre care este de bonton sa zici de bine.

Am auzit toate despre beneficiile diferitelor uleiuri vegetale bio pentru hidratarea si refacerea parului, dar de la vorba la fapta este cale lunga, asa ca pentru multe dintre noi raman doar niste produse despre care este de bonton sa zici de bine.

Nu prea ne vine sa credem ca uleiul ar face bine unui scalp gras sau ca o sa reusim vreodata sa mai scoatem din par untul de shea. De altfel am o prietena care s-a spalat pe cap inca o data, dupa aplicarea untului de shea pe post de balsam. Totul este insa posibil, cu putina informare. Si, ca in orice lucru, trebuie sa iti si placa aceasta modalitatea de ingrijire pentru a beneficia de pe urma ei in totalitate.

Uleiul de neem calmeaza mancarimile, ajuta la eliminarea matretii, trateaza psoriazisul scalpului, intareste firul de par si stimuleaza regenerarea acestuia, stopeaza caderea parului (atunci cand ea nu este cauzata de imbatranire, un proces ireversibil, oricat de mult ne lupatm cu el). Uleiul de neem actioneaza la nivelul scalpului, adica exact unde incep sanatatea sau problemele parului. Singura problema este mirosul insuportabil.

Cum il folosim? Adaugam ulei de neem in sampon, 5 ml la 100 ml. La fel se procedeaza si in amestecul cu un ulei de baza ca uleiurile de jojoba, cocos, argan sau,masline. Cu uleiul astfel preparat (nu cu toata cantitatea, ci doar cat avem nevoie) masam scalpul si lasam sa actioneze minim 30 de minute intr-un prosop cald (partea neplacuta este ca acesta trebuie mentinut cald sau reincalzit pe toata durata procesului). Pentru un tratament intensiv puteti folosi numai ulei de neem pur, organic.

Uleiul de argan
– aurul lichid din Maroc, miracolul descoperit recent de Europa este cel mai dorit si cautat ulei in acest moment. Nu mi se pare mai bun sau mai rau decat restul uleiurilor, dar cu siguranta este produsul momentului. Foarte eficient in cazul parului uscat, vopsit, degradat, “explodat” – nu prea stiu sa traduc frizzy, dar va pun o poza alaturi.

Cum il folosim? Pentru hidratare si stralucire se aplica uleiul cald pe parul umed si se lasa minim 30 de minte intr-un prosop cald. Se samponeaza si se foloseste balsam sau masca in mod normal. Pentru varfurile uscate si despicate il aplicam pe parul spalat, cu grija sa nu incarcam prea tare, se usuca si se coafeaza in mod normal.

Uleiul de jojoba – este uleiul bun pentru orice tip de par (normal, gras, cu matreata, vopsit, degradat) si poate fi folosit ca baza pentru orice reteta cu uleiuri esentiale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.