Setari Cookie-uri

Cum folosim uleiurile vegetale pentru par si scalp

Am auzit toate despre beneficiile diferitelor uleiuri vegetale bio pentru hidratarea si refacerea parului, dar de la vorba la fapta este cale lunga, asa ca pentru multe dintre noi raman doar niste produse despre care este de bonton sa zici de bine.

Cum il folosim? In tratament cu ulei cald de 30 de minute sau peste noapte, adaugat in balsam sau amestecat cu diverse fructe hranitoare (banana, avocado) , cu miere pe posta de masca intensiva.

Uleiul de cocos – patrunde foarte bine in firul de par, il intareste si ii ofera stralucire. Nu conteaza daca este sub forma solida sau lichida.

Cum il folosim?
Datorita capacitatii extraordinare de penetrare nu trebuie clatit daca reusiti sa aplicati cantitatea corecta. Pe parul proaspat spalat se aplica cate putin, cu degetele, de la varfuri spre radacina, evitand-o bineinteles. In tratamentul scalpului uscat si iflamat, a dermatitei seboreice: se aplica uleiul incalzit si se lasa sa actioneze peste noapte.

Uleiul de migdale , bogat in vitaminele E, P si B, in acizi grasi monosaturati si in acid linoleic este bun in tratamentul matretii uscate.

Cum il folosim? Amestecat cu ulei de masline se aplica pe toata suprafata scalpului si se lasa sa actioneze intre 30 de minute si o ora. Parul se samponeaza si se clateste in mod normal.

Uleiul de masline
– benefic pentru parul uscat, afectat de caldura si soare, care se rupe usor.

Cum il folosim? Pentru hidratare aplicati pe parul proaspat spalat, uscat cu prosopul si lasati sa actioneze pentru cel putin 30 minute. Pentru combaterea matretii se aplica uleiul cald la baza firului de par (tot pe parul usor umezit) prin masaj si se lasa intre 30 de minute si o ora. Cea mai buna solutie este combinarea in cantitati egale a uleiului de masline cu cel de migdale.

Uleiul de avocado – se foloseste pentru hidratarea intensa a parului uscat, decolorat, vopsit. Se adauga 10 -15 picaturi, in functie de lungimea parului, in masca sau in balsam. Daca il uscati corect, o sa aveti un par foarte lucios. Este un ulei prea gras pentru a fi folosit direct pe par.

Untul de shea nu este un ulei, dar forma lui lichida patrunde mai usor in firul de par. Are proprietati antiinflamatoare si de vindecare remarcabile. Cel mai bun este untul pur, nerafinat.

Cum il folosim? In tratamentul de 30 de minute, incalzit in prealabil la bain-marie, pentru parul deshidratat si uscat. Aplicat direct pe scalpul uscat sau inflamat, lasat sa actioneze peste noapte.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.