Setari Cookie-uri

Recicleaza! Acum ai cum.

Recolamp lanseaza campania de constientizare privind colectarea deseurilor de surse de lumina

Comunicat de presa

Recolamp lanseaza campania de constientizare privind colectarea deseurilor de surse de lumina

Sub sloganul „Doua tari, un scop, succes comun!”, Asociatiile Recolamp Romania si Electro-Coord Ungaria, specializate in managementul deseurilor de surse de lumina, au lansat marti, 19 iulie 2011, in Timisoara, proiectul de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania - Program 2007-2013: „Reducerea poluarii cu substante toxice prin imbunatatirea managementului deseurilor de surse de lumina in judetele de la granita dintre Ungaria si Romania”.

Proiectul beneficiaza de finantare europeana si se deruleaza in perioada: martie 2011 – mai 2012, in judetele situate la granita dintre cele doua tari partenere (Romania - Arad, Timis, Bihor, Satu-Mare si Ungaria - Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg).

Proiectul are alocat un buget de 1.6 milioane de euro, care vor fi investiti in producerea si amplasarea de containere specializate de colectare, precum si in construirea unei fabrici de reciclare a deseurilor de becuri si tuburi fluorescente. Aceasta fabrica, amplasata in Ungaria la Mezőkovácsháza, va deservi cele doua tari partenere ale proiectului. De asemenea, se va realiza o ampla campanie de informare in judetele tinta pentru a creste nivelul de informare si, implicit, cantitatile de deseuri care nu vor mai ajunge la gropile de gunoi, poluand, ci vor fi reciclate respectand siguranta mediului si a populatiei.

„In cele 15 luni de proiect, ne-am propus sa identificam solutii concrete de imbunatatire a sistemului de colectare a deseurilor din surse de lumina si a deseurilor de echipamente electrice si electronice, in general, si sa crestem gradul de constientizare si implicare al cetatenilor, companiilor, institutiilor si autoritatilor locale cu privire la necesitatea colectarii selective si a reciclarii acestor tipuri de deseuri” – Raul Pop, Director General Recolamp.

Timisoara – primul oras vizitat de caravana

Evenimentul de lansare a proiectului a avut loc marti, 19 iulie, in Piata Unirii din Timisoara, la showroom-ul mobil produs in cadrul proiectului. La deschiderea oficiala au participat reprezentanti ai Primariei Municipiului Timisoara, Agentiei Regionale de Protectia Mediului – Regiunea Vest, Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Regional Vest, Asociatiilor Recolamp, Electro-Coord si ECOTIC.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.