Setari Cookie-uri

Recicleaza! Acum ai cum.

Recolamp lanseaza campania de constientizare privind colectarea deseurilor de surse de lumina

Showroom-ul face parte dintr-o caravana ce va poposi in 20 de orase din judetele-tinta ale proiectului - 10 orase din Romania (Timisoara, Lugoj, Sannicolau Mare, Arad, Ineu, Salonta, Oradea, Marghita, Carei, Satu Mare) si 10 din Ungaria (Békéscsaba, Hajdúböszörmény, Gyula, Debrecen, Hajdúszoboszló, Szeged, Szentes, Nyíregyháza, Orosháza, Hódmezővásáhely ) si are ca scop oferirea de informatii despre sursele de lumina, aspecte specifice cu privire la deseurile electrice si electronice (inclusiv echipamente de iluminat), despre sistemul de colectare a deseurilor si despre procesul de reciclare.

Spatiul expozitional va fi deschis si pus la dispozitia publicului in Piata Unirii din Timisoara in saptamana 18-24 iulie 2011, intre orele 10.00 – 20.00. Vizitatorii pot interactiona direct cu reprezentantii autoritatilor locale si a celorlalte organizatii participante. Resursele si informatiile sunt oferite prin prezentari si jocuri interactive, filme de specialitate, materiale tiparite si discutii directe.

Recolamp si ECOTIC colecteaza deseurile de la populatie

Pe parcursul intregii saptamani petrecute in Timisoara, Asociatia ECOTIC se alatura proiectului si va colecta de la populatie deseuri de echipamente electrice la cortul amenajat langa showroom-ul Recolamp. Prin intermediul unei trageri la sorti organizate sambata, 23 iulie, incepand cu ora 20:00, in cadrul concertului sustinut de trupa Sistem, in Piata Unirii se vor acorda premii importante celor care au adus deseuri pentru a fi reciclate.

“Proiectul de cooperare transfrontaliera Romania-Ungaria pe probleme de mediu reprezinta un pas inainte in directia constientizarii importantei colectarii selective a deseurilor si revalorificarii resurselor materiale de catre populatie. Ne alaturam Asociatiei Recolamp si ELECTRO-COORD Ungaria in acest demers de amploare din dorinta de a incuraja formarea unei mentalitati noi fata de mediul inconjurator, care se traduce intr-o preocupare constanta pentru un mediu curat si o mai buna calitate a vietii”, a declarat Valentin Negoita, Presedintele ECOTIC.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.